Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Bad Wildbad

Bad Wildbad is een mooie plaats in het Zwarte Woud, in het zuidwesten van Duitsland. In 1974 werd deze stad gevormd uit andere gemeenten, zoals: Sprollenhaus en Aichelberg. Vanaf 1991 is de naam Wildbad ingevoerd. Bad betekent in het Duits “bad”, wat verwijst naar een kuuroord.

Winkels en restaurants

Bad Wildbad is een bruisende stad. Er zijn veel verschillende winkels, zoals modehuizen, boekhandels, elektrowinkels, fotowinkels, geschenkwinkels en juweliers aanwezig. Ook is er een echte theewinkel gelokaliseerd, waar wel 170 theesoorten verkocht worden!

Lekker eten kan in diverse restaurants. De restaurants Alte Linde en Wildbader Hof zijn zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Voor een kopje koffie of thee zijn Café Jats en Café am Bad de aanwezen cafés.

De natuur in

Het Zwarte Woud is een ideale locatie om de natuur in te gaan. De Wildbader Sommerberg ligt boven de stad en is te bereiken met de kabelbaan. Deze plek biedt nog meer fascinerende stukjes natuur. De bossen, valleien en de wandelpaden maken de natuurbeleving compleet. Er zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet. Daarnaast is er ook nog een bikepark aanwezig. Het Baumwipfelpad mag ook niet ontbreken aan de lijst van uitstapjes in en rondom de natuur. De route naar deze bezienswaardigheid is een groot avontuur, maar boven is het uitzicht waanzinnig. Vanaf het hoogste punt is de omgeving goed te zien. 

Andere bezienswaardigheden in Bad Wildbad

Bad Wildbad staat bekend om zijn kuuroord. Zelfs in de middeleeuwen stonden hier de bronnen al bekend om hun geneeskrachtige werking. Baden-Baden is een uurtje rijden vanaf Bad Wildbad. Ook deze stad staat bekend om de 2000-jarige kuurgeschiedenis. Naast deze geschiedenis staat Baden-Baden ook bekend om de Ruïnes van het Romeinse badhuis, Neues Schloss en de Russische kerk. Dit is ook een ideale uitstap om te ondernemen voor iedereen die van de thermen houdt!

Pfzorzheim ligt ook in de buurt. Deze stad is ontstaan uit een Romeinse nederzetting. Naast het feit dat deze stad de moeite waard is om te bezoeken, is hier ook een Wildpark aanwezig. In dit Wildpark zijn veel dieren te zien die normaal ook leven in het Zwarte Woud, zoals zwijnen, lynxen en otters.

Op een uurtje rijden ligt Stuttgart. Niet alleen voor het winkelen is Stuttgart interessant, want deze stad is ook erg cultureel. Naast de klassieke muziek, dans en ballet, staat Stuttgart ook bekend om de grote lijst van musea. Een andere grote stad op een uurtje rijden is Karlsruhe. Het bezoeken van de Zentrum für Kunst und Medientechnologie, Badisches Landesmuseum en de Städtische Galerie Karlsruhe zijn er zeker de moeite waard. 

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud