Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Donauschingen

Donauschingen is een oude stad gelegen in het Zwarte Woud van Duitsland. De stad ligt in een Duitse gemeente, genaamd Baden-Württemberg en telt meer dan 21 duizend inwoners. De stad is vrij toeristisch, omdat er erg veel bezienswaardigheden in het dorp zijn.

Bezienswaardigheden in Donauschingen

De bron van Donau is een prachtige fontein dat water van de Donau bevat. Deze bron staat er al een ontzettend lange tijd en is iets wat dan ook meer dan de moeite waard is om te bezoeken. Deze Donau bron is zeker en vast de grootste bezienswaardigheid van Donauschingen. Het is een bron waarvan beweerd wordt dat het beekje in de Birgach de oorsprong is van de hele rivier de Donau. Wetenschappers hebben hier onderzoek naar gedaan en zijn op een andere conclusie gekomen. Deze bron zou namelijk niet de oorsprong zijn van de rivier, maar wel een belangrijke rol spelen. Wat nou exact de waarheid is, krijgen we nooit te weten. Het is in elk geval een prachtige bron en in de omgeving van de bron zijn er veel winkels en restaurants te vinden.

Slot Furstenberg

Het Furstenberg slot is een prachtig kasteel dat dateert uit de 16e eeuw. Dit kasteel ligt vrij centraal gelegen, in het midden van het dorp. Het kasteel werd in 1890 gerenoveerd, waardoor het er op de dag van vandaag weer goed uitziet. De stijl van dit kasteel is vrij bijzonder. Het slot is namelijk gebaseerd op de Franse kunst en niet op één van de andere gebruikelijke kunststijlen uit die tijd.

Het spoorwegmuseum

Verder is er ook nog een spoorwegmuseum. Dit Sauschwaenzlebahn museum is een klein spoorwegmuseum waar vandaan een mooie tocht gemaakt kan worden. Een oude dieseltrein en een stoomtrein rijden er een prachtige tocht van 2:30 uur. De trein zelf is erg antiek en is dan ook zeer bijzonder ingericht. Er zijn nog maar weinig treinen die nog op die manier rijden en zo oud zijn. Halverwege de tocht is er de mogelijkheid om even te stoppen bij een dorpje, er wat winkels te bekijken en er een snelle hap te eten. De omgeving van de tocht is zeer mooi en de trein rijdt dan ook op een mooi, rustig tempo, zodat alles goed te bewonderen valt.

Activiteiten, eten en drinken in Donauschingen

In het dorp Donauschingen zijn er veel voorzieningen te vinden zoals restaurants en winkels. Ook zijn er diverse festivals en activiteiten beschikbaar voor jong en oud.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud