Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Feldsee

Op een hoogte van 1100 meter is er in het Zwarte Woud een fabelachtig plekje te vinden, namelijk: de Feldsee. Dit is een meer waarin een aanwezigheid huist van zeldzame onderwatervaren. Het is een plek waar volop te genieten is van de ligging en de omgeving. De Feldsee is een bezoek meer dan waard.

Dichte bossen

Het Zwarte Woud is haast onmogelijk te beschrijven. Het uitgestrekte gebied kent watervallen, zuivere bronnen, eeuwenoud cultureel erfgoed en innemende stadjes. Om deze redenen heeft het woud aan elke bezoeker iets te bieden. De open en indrukwekkende landschappen wisselen zich af met charmante boerderijen en dichte bebossing. Het is een oase van rust met veenland, rotsen en een unieke natuur. Iedereen die een voorliefde heeft voor de buitenlucht, komt hier volledig aan zijn of haar trekken. Langlaufen, fietsen, hiken: het is er allemaal mogelijk. Tevens is het er indrukwekkend om in deze omgeving te vertoeven. Talloze plekken in het Zwarte Woud zijn te verkennen. Op de gecertificeerde paden is het optimaal genieten van het natuurlijk schoon. Uiteraard is er veel aanbod op recreatief en gastronomisch gebied. Eén van die bijzondere plekken is het mysterieuze Felsee.

Het wonderlijke meer van Feldsee

Aan de voet van de Feldberg, het hoogste punt van dit gebied, is het meer van Feldsee te vinden. Het is ongeveer 32 meter diep en is ontstaan door gletsjers uit onze laatste ijstijd. Dit bergmeertje is het grootste van het woud en wordt aan drie zijden geflankeerd door drie steile rotsen die 300 meter omhoog reiken. Het meer is cirkelvormig en heeft een diameter van rond de 350 meter. De winterse sneeuw van de toppen daalt af naar het meer, zodat de watermassa altijd aangevuld wordt. De Seebach, tussen Feldberg en Seebuck, stroomt door het meer, waarna het uiteindelijk via de waterval naar de Gutach stroomt. Veel botanisch leven is te ontdekken in de omgeving van Feldsee. Om onderwatervaren te beschermen, is zwemmen niet toegestaan. Er is een plant die slechts op twee plekken in Duitsland voorkomt. Dit is de Isoetes Echinospora, die op een diepte van 1 tot 2 meter groeit. Het is plant die gedijt in een nutriënt-lage watermassa. Bannwald is het bos rondom het meer. Ook dit bos is beschermd. Alle bomen groeien er natuurlijk en dit is tevens het oudste natuurlijke reservaat van deze provincie. Hoewel de Feldseefelsen er ontzettend aantrekkelijk uitzien voor klimmers, is dit helaas verboden. Ook hier groeit namelijk uniek flora.

Bereikbaarheid

Het meer kan enkel bereikt worden te voet of per fiets. De parkeerplek die het dichtst bij het meer is gesitueerd, ligt op 4 kilometer afstand, bij Bärental. De paden die leiden tot dit merkwaardige meer zijn goed onderhouden. Op 400 meter afstand kan er mogelijk overnacht worden in een stijlvolle accommodatie.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud