Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Gengenbach

Gengenbach is een plaats met meer dan 10.000 inwoners. De plaats ligt in het bekende gebied “het Zwarte Woud” in Duitsland en ligt in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg (ook wel Baden genoemd). Het dorpje zelf ligt dan weer in het midden van de Duitse gemeente Ortenaukreis.

Bezienswaardigheden in Gengenbach

St Mary's Church is een prachtige, oude, Romeinse kerk. Ze is gelegen in het dorp zelf en is de moeite waard om te bezoeken. De kerk is gebouwd in de gotische tijd. De stijl van deze mooie kerk is dan ook te beschouwen als de Barokstijl. Daarnaast bevat de kerk binnenin een erg mooie decoratie en zijn er af en toe diverse optredens en zang binnen in de kerk. Ook zijn er kaarsen om aan te steken, bijvoorbeeld om een geliefde te herdenken. Dit kerkje is een mooi moment om even tot rust te komen en na te denken over het leven.

Engelgasse is een gebied in het dorp dat ook wel de oude stad wordt genoemd. Er zijn veel oude gebouwen gelegen en bijna alles staat er al honderden jaren op dezelfde manier. Een paar poorten uit de 17e eeuw zijn er nog steeds te zien.

Tot slot is er nog 1 prachtige bezienswaardigheid dat een bezoek meer dan waard is. Het “Black Forest Open Air Museum” is namelijk een erg leuk en bijzonder opgezet museum, met meerdere oudere woningen. Al deze woningen zijn te bezoeken en te bekijken. Door deze woningen te bekijken, kan er een goed beeld gevormd worden van hoe de inwoners er vroeger leefden en woonden. Ook zijn er in het park veel picknicktafels te vinden, waardoor er gezellig gegeten en gedronken kan worden, maar ook om even uit te rusten.

Goede restaurants in Gengenbach

In het centrum van Gengenbach zijn er verschillende goede restaurants te vinden. Restaurant Pfeffermühle is een hotel en restaurant in één. Bij dit restaurant zijn er veel streekgerechten te vinden en typische, Duitse gerechten met verse producten van de lokale slager en uit de natuur.

Die Reichsstadt is ook een prachtig restaurant, hetgeen op Google Review een beoordeling krijgt van 9,7/10. Bij dit restaurant zijn er veel kleine hapjes te vinden en veel kleine gerechtjes. Er zijn verschillende soorten gerechten uit verschillende landen. Zo zijn er gerechten uit de Franse Keuken, uit de Duitse keuken en uit de Spaanse Keuken. Ook is er een hotel bij dit restaurant. Als het te laat wordt, is een overnachting wellicht een goede keuze!

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud