Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Gutach

Gutach is een plaatsje in het Zwarte Woud van Duitsland. Het dorpje telt ongeveer 2200 inwoners. Ondanks dat er zo weinig inwoners zijn, is het dorpje wel bijzonder. Dit komt doordat Gutach een prachtig openluchtmuseum heeft waar op een prachtige wijze de geschiedenis en cultuur van dit gebied in Duitsland tot uitdrukking komt. Ook is er een alpine coaster met zomerrodelbaan in het dorpje gelegen.

Activiteiten te ondernemen in Gutach

Als eerste bezienswaardigheid die iedereen een keer meegemaakt moet hebben, is er de Triberger Wasserfalle. Deze waterval is ontzettend oud en erg mooi. Er zijn niet veel watervallen die zo veel mogelijkheden rondom de waterval hebben. Er zijn bijvoorbeeld erg veel picknickwinkels, maar ook diverse souvenirs winkels in de buurt. Tevens zijn er diverse wandeltochten mogelijk, om en rond de waterval heen.

Wanneer een museum toch meer aanspreekt, zijn er hier ook meer dan genoeg mogelijkheden voor. Er zijn namelijk meerdere museums gelegen. Het leukste museum is het Auto und Uhr museum. Dit museum krijgt dan ook uitstekende beoordelingen en wordt aangeraden om zeker een keer te bezoeken. Er worden veel auto's van vroeger getoond. Ook zijn er veel oude klokken te zien en is er een shop dat bij het museum hoort, waar er de mogelijkheid is om miniklokken van vroeger te kopen.

Freilichtmuseum Vogtsbauernhof

Het Freilichtmuseum Vogtsbauernhof is een museum, maar ook een park. In het park staan verschillende huizen van vroeger. Vragen zoals “Hoe leefden de inwoners vroeger in dit gebied?” en “Hoe woonden en aten de inwoners vroeger in Gutach?” worden er klaar en duidelijk beantwoord. Naast het museum is er in het park een groot aanbod aan diverse horeca gelegenheden beschikbaar. Zo is er een restaurant waar een kop koffie en wat lekkers om te snacken een goede optie is.

Restaurants in Gutach

Op vakantie is het natuurlijk belangrijk om te genieten van een goede kwaliteit van eten. In het gebied Gutach is dit erg goed mogelijk. Landgasthof Engel is een restaurant dat zowel een hotel, als een restaurant is. Er is dus de mogelijkheid om te blijven slapen en te eten. Het meeste wordt het eten er gewaardeerd. Het zijn gewone, simpele, Duitse gerechten die er te verkrijgen zijn, maar ze zijn allemaal heerlijk en met een uitstekend goede smaak bereid. Gasthaus zum Löwen is ook een vrij populair restaurant in deze regio. Buiten zijn er diverse tafeltjes te vinden, maar ook binnen is er plaats genoeg om te eten.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud