Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Todtmoos

Todtmoos is een klein, niet al te groot dorp in Duitsland in het Zwarte Woud. Het dorpje maakt deel uit van Landkreis Waldshut. Verder ligt Todtmoos in de Duitse deelstaat Baden. Er wonen ongeveer 2500 mensen. Het dorpje ligt echt midden in de natuur. Vanaf het hotel, of vanaf de camping, is er een goede mogelijkheid om een wandeltocht te maken, of om te kiezen voor een mountainbiketocht. Natuurlijk zijn er ook op de wegen mooie lange paden om als wielrenner de omgeving te verkennen.

Bezienswaardigheden in Todtmoos

Belchenbahn is een kabelbaantocht. Deze tocht start op een paar honderd meter hoogte, om vervolgens op een veel hoger punt te eindigen. Onderweg is het leuk om te kijken naar het prachtige uitzicht. Met wat geluk zijn er zelfs diverse sneeuwtoppen om te bewonderen. Wanneer de kabelbaan bovenaan stopt, is er een mogelijkheid om een wandeltocht te maken. Als het wandelen toch niet zo leuk is, dan is het zonde om meteen weer naar beneden te gaan. Bovenaan zijn er diverse restaurants en bars te vinden, waar er koffie gedronken kan worden, voor een soep gekozen kan worden, maar ook is het mogelijk om er een goede maaltijd te nuttigen.

Steinwasenpark Oberried is vooral aan te raden om te doen met kleine kinderen. Voor volwassen is deze rodelbaan ook leuk, maar dan vooral om de omgeving te bewonderen. Er zijn veel restaurants en picknicktafels beschikbaar, zodat de inwendige mens zich hier helemaal kan uitleven. Laat de kinderen lekker op en neer gaan van de rodelbaan en geniet zelf van wat gezelligheid met de partner onder het genot van iets lekkers te eten en te drinken.

Een klein stukje verderop in het dorpje Resenhof is er een Heimatmusem. Voor een paar euro’s is er de mogelijkheid om entree te krijgen. In dit museum is er veel te bewonderen en ook buiten het museum staan er veel interessante dingen.

Tips bij een verblijf in Todtmoos

Tot slot nog een paar goede tips voor vakantiegangers die in Todtmoos verblijven. Als eerste tip is het leuk om een keer naar Zwitserland toe te gaan. Zwitserland is bij wijze van spreken om de hoek. Toch is er een totaal andere sfeer, een andere cultuur en uiteraard een ander land. Daarnaast is het een aanrader om eens naar het VVV punt te gaan. Er worden namelijk speciaal voor toeristen het hele jaar door leuke avonden, wandelingen en activiteiten georganiseerd.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud