Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Zuidelijk Zwarte Woud

In het zuiden van het Zwarte Woud is het goed vertoeven. Een vakantie in deze regio staat garant voor een hoop plezier. Zowel natuur als cultuur is hier te vinden. Zo ligt de hoofdstad van het Zwarte Woud, Freiburg, in het zuiden van het gebied. Ook de hoogste berg is er te vinden: de Feldberg. Daarnaast zijn er nog veel meer bezienswaardigheden, onder andere voor wandel- en wijnliefhebbers.

Ontdek de gezelligheid van Freiburg

Freiburg is één van de leukste steden in Duitsland. Het is de hoofdstad van het Schwarzwald en tevens een bruisende studentenstad. Het centrum staat bekend als bijzonder gezellig. De stad biedt volop mogelijkheden voor winkelen of genieten van de vele horecagelegenheden. Cafés en restaurants zijn hier volop te vinden. In de stad bevindt zich een formidabele kathedraal die zeker een bezoek waard is: de Münster. Dit is tevens het symbool van Freiburg. Vanuit de stad kan per gondelbaan een bezoek worden gebracht aan de nabijgelegen berg Schauinsland. De langste gondelbaan van heel Duitsland brengt er passagiers naar bijna 1.300 meter hoogte!

De hoogste berg van het Zwarte Woud: Feldberg

In het zuiden van het Zwarte Woud bevindt zich de hoogste berg, genaamd de Feldberg. Met 1493 meter hoogte is dit tevens de hoogste berg van Baden-Württemberg. In de zomer biedt de berg veel vertier en vergezichten voor onder andere wandelaars. In de winter wordt de berg graag bezocht door wintersporters. Met maar liefst 50 kilometer aan pistes en meer dan 30 skiliften is dit skigebied het op één na grootste van heel Duitsland. Dit volwaardige skigebied is tevens, vanwege de relatief korte afstand, geliefd bij heel wat Nederlanders.

Wat heeft het zuidelijk Zwarte Woud nog meer te bieden?

Het gebied is een walhalla voor iedere natuurliefhebber. Prachtige wandelingen en fietstochten kunnen hier gedurende het hele jaar worden gemaakt. In de winter behoort ook langlaufen tot de mogelijkheden. De regio kent een aantal spectaculaire routes over het spoor. Een echte aanrader is een rit in de Kandertalbahn. Deze spoorlijn bevindt zich in het Markgräflerland.

Voor liefhebbers van geschiedenis en wijn is Breisach een must-see. In dit oude Romeinse plaatsje zijn vier goed bewaarde stadspoorten te zien, die tevens plaats bieden aan musea en tentoonstellingen. Rondom de plaats wordt door maar liefst 20.000 wijnboeren wijn opgeslagen in het Winzergenossenschaft. In de kelders is plaats voor de opslag van 160 miljoen liter wijn. Breisach is dan ook het wijncentrum van de regio.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud