Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Bad Sackingen

Bad Sackingen ligt in het Zwarte Woud van Duitsland, meer bepaald in de gemeente Braden-Wurttemberg. De gemeente zelf ligt op een hoogte van ongeveer 300 meter. De stad op zich telt op dit moment bijna 17.000 inwoners. Het gebied is een grensgebied, omdat het dicht bij Frankrijk ligt. Een groot dorp in dit gebied is het dorp Stein. Verder is er ook nog de rivier de Rijn die stroomt door het hele gebied.

Bezienswaardigheden in het gebied

Alte Holzbrucke is een mooie oude brug die over de rivier de Rijn loopt. Veel bezoekers aan deze brug staan hier dan ook wel een tijdje bij stil. De brug heeft een ontzettend mooie bouwstijl en ziet er dan ook erg stijlvol uit. Veel mensen vinden de brug zeer mooi om naar te kijken en daarom heeft deze brug een certificaat van uitmuntendheid gekregen, onder andere door de vele goede recensies.

Het Trompetenmuseum & Schloss Schonau is een prachtig museum, zowel van binnen, als van buiten. Aan de buitenkant van het museum is er namelijk een mooi park gelegen, met vele activiteiten voor jong en oud. Zo worden er soms optredens gegeven. Voor iedereen die houdt van muziek, of hiermee een affiniteit heeft, is een bezoek aan dit museum iets wat niet kan ontbreken op het to-do listje. De collectie bevat veel verschillende trompetten uit de hele geschiedenis, van het jaar 1664 tot aan de dag vandaag. Zo zijn er veel uitvindingen van voor de 19e eeuw op het gebied van trompetten en hun klank te bewonderen.

Activiteiten om te ondernemen in Bad Sackingen

Wanneer de musea en de andere bezienswaardigheden vervelend en saai worden, is het tijd voor ontspanning. Het gebied staat bekent voor de vele goede baden en sauna's die er zijn, om geestelijk en lichamelijk helemaal tot ontspanning te komen. Het Aqualon Therme is één van de beste sauna's uit het hele gebied. Ook zijn er verschillende kruidenbaden te vinden in deze sauna, waarvoor het niet nodig is om extra te betalen.

Een mooie wandeling maken over een zeer oude brug waaronder de rivier stroomt, in Duitsland is het allemaal mogelijk. De Rheinbrücke (Rijn brug) is een zeer oude brug die gemaakt is van een soort hout. Het is mogelijk om op deze 200 meter lange en bijzondere brug te wandelen. De brug zelf is erg mooi en sfeervol van binnen, zeker als het donker is en wanneer de lichten branden.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud