Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Bezienswaardigen in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een van de meest geliefde vakantiegebieden in Duitsland. Voor Nederlanders zeer aantrekkelijk, omdat dat het vrij dicht bij Nederland ligt, maar ook omdat het een geheel ander landschappelijk schoon biedt. Het afwisselende middelgebergte met zijn hoge toppen en diepe dalen is in alle jaargetijden heel aantrekkelijk. En door zijn rijke geschiedenis heeft hetZwarte Woud niet alleen landschappelijk veel te bieden, maar ook op cultureelgebied is er veel te zien en te ontdekken.

Bezienswaardig

Onderstaand is een opsomming te vinden van bezienswaardigheden en uittips te doen in het Zwarte Woud.

Beleef je eigen sprookje in het Zwarte Woud

Een fijne idyllische vakantieplek is het Zwarte Woud en favoriet bij velen. Er zijn dan ook talloze bezienswaardigheden in dit mooie stukje Duitsland te benoemen. Net als een aantal doe tips, die meer dan de moeite waard zijn. Het Zwarte Woud is immers niets voor niets de broedplek van de gebroeders Grimm geweest. In het Zwarte Woud vind je sprookjesachtige kastelen en lieflijke bossen waar je verwonderd door heen zult wandelen en al dromend over verder kunt fantaseren om uiteindelijk tot je eigen sprookje te komen.

Oude spoorlijnen met magische uitzichten

Ken je die oude spoorlijnen met stoomlocomotieven? Zoals je ook nog wel eens in bepaalde films voorbij ziet komen? Deze vind je ook in het Zwarte Woud. Je kunt er zelfs een nostalgisch ritje mee maken. Met de sauschwänzlebahn komt je door prachtige tunnels en sprookjesachtige landschappen en ervaar je hoe het voelt om in een oude trein te zitten. Uiteraard een must voor de treinliefhebbers, maar voor iedereen die op een leuke relaxte manier graag wat van de natuur ziet is dit een absolute aanrader.

Lekker nat worden bij de watervallen

Wandelen kun je heel goed in dit zuidelijke stukje van Duitsland. Je hebt er mooie nationale parken en talloze wandelroutes. Zo kun je bijvoorbeeld als doel stellen om richting Triberg te lopen. Een dorpje waar zich maar liefst zeven watervallen bevinden en een prachtige bezienswaardigheid vormen. De watervallen eindigen uiteindelijk in de Donau en behoren tot de hoogste watervallen van het Duitse land.

Lekker shoppen in Freiburg

Midden in het Zwarte Woud ligt het mooie stadje Freiburg. Hier kun je niet alleen gezellig shoppen en dineren, maar vind je ook een groot aanbod aan musea en mooie kerken. Het is een sfeervol stadje met oude gebouwen, die een bezoekje en wellicht een aantal nachtjes meer dan waard zijn. Bovendien leent Freiburg zich uitstekend als locatie van waaruit je het Zwarte Woud in kunt wandelen om uiteindelijk weer bij je logeer adres uit te komen.

Het Europapark

Wanneer je met de kinderen op vakantie bent kan een bezoekje aan het Europapark uiteraard niet ontbreken. Dit fantastische pretpark bezorgt menigeen een onvergetelijk dag, waarin je even helemaal weg bent. In dit park vind je allemaal Europese landen verbeeld waar je talloze achtbanen en leuke attracties kunt uitproberen. Bovendien zijn er ook nog mooie shows te zien en wil je waarschijnlijk als het park omroept te sluiten nog lang niet weg. Als kers op de taart is dit pretpark ook nog eens verkozen tot het leukste pretpark van Europa. Dat belooft veel goeds.

>> Dorpen en steden in Zwarte Woud