Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Freiburg

Vlak bij het Zwarte Woud in Duitsland ligt de stad Freiburg. Het is een stad die niet ver af is gelegen van zowel de Franse als de Zwitserse grens en daarom een prachtige uitvalsbasis vormt om een diversiteit aan activiteiten te doen. Dat niet alleen, want het is er eigenlijk altijd goed vertoeven, omdat het klimaat er zo aangenaam en constant is. Een prettige bijkomstigheid is dat de stad middenin een wijngebied ligt. Echte wijnliefhebbers komen hier dan ook zeker aan hun trekken. 

Stad vol geschiedenis

De geschiedenis van Freiburg gaat een eind terug in de tijd, namelijk naar het jaar 1091, toen een hertog er een burcht liet bouwen. Bijna dertig jaar later kreeg de plaats stadsrechten. De stad werd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ruw opgeschrikt, doordat het door de eigen troepen gebombardeerd werd. Een deel werd flink beschadigd en ook sommige inwoners overleefden het bombardement niet. In 1944 volgde nog een bombardement, dit keer door de RAF. Hierbij kwamen bijna 3.000 burgers om het leven. De stad besloot om na de oorlog alles weer op te bouwen in de oude stijl. 

Centrum van Freiburg

Op pad in de stad

Wie eenmaal in deze Duitse stad is, zal de onbedwingbare drang voelen om zoveel mogelijk van de stad te zien. En dat komt goed uit, want er is genoeg te zien en te doen. Zo is er het oude stadscentrum. Eén van de bezienswaardigheden is een grote kerk, de Freiburger Munster. Met een hoogte van meer dan 100 meter mag dit bouwwerk gerust imposant worden genoemd. Het is een goed voorbeeld van een typisch gotisch gebouw en het is meer dan 700 jaar oud. Liefhebbers van musea kunnen terecht in het Augustiner museum. 

Ontdek het Zwarte Woud

Niet voor niets mag het Zwarte Woud zich één van de meest populaire bestemmingen voor toeristen in Duitsland noemen. Jaarlijks trekt deze streek meer en meer publiek, dat massaal valt voor dit grootste bosgebied van heel Duitsland. Er zijn allerlei soorten bomen te vinden, zoals dennen en sparren. Vanuit Freiburg zitten toeristen zo in het epicentrum van dit prachtige gebied. Het leent zich uitstekend voor de nodige ontspanning. Zo kan er naar hartenlust gefietst en gewandeld worden in de natuurrijke omgeving. Er zijn veel fiets- en wandelpaden, om het toeristen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Is het tijd voor een versnapering, dan zijn er in de regio genoeg mogelijkheden hiervoor voorzien, zoals restaurants en cafés.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud