Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Breisach

Breisach is een stad die gelegen is in het Zwarte Woud, naast De Rijn en aan de grens met Frankrijk. De stad telt zo'n 16500 inwoners en ligt in het district Baden-Württemberg. De streek is erg geliefd bij toeristen. Hier volgen enkele activiteiten op een rij.

Het museum van de stadsgeschiedenis

Het “Museum fur Stadtgeschichte” is een hoogtepunt voor iedereen die houdt van een vleugje geschiedenis. De collectie neemt de bezoekers mee naar het begin van de prille geschiedenis van Breisach en wurmt zich een weg door de ontwikkeling van de stad door de tijd heen. Het museumgebouw op zich is het bezoeken al waard. Het gebouw leent zijn charme volledig aan de elementen van de barokkunst en is dan ook een trekpleister voor velen.

Wandelen

Breisach is een echt paradijs voor ieder die van wandelen houdt. Met zijn mooie rivieren, natuur en historische gebouwen weet de stad de wandelaar te blijven boeien. Een stopplaats die zeker niet overgeslagen mag worden is de St. Stephansdomkerk.

De St. Stephansdomkerk

De St. Stephansdomkerk is het symbool voor de stad en is tevens ook het hoogste punt. De kerk is gelegen bovenop een rots en heeft doorheen de geschiedenis heel wat verandering doorgemaakt. Het gebouw heeft zijn unieke karakter dan ook vooral te danken aan de vele her- en verbouwingen. Staande aan de voet van het Stephansdom is er een uniek uitzicht dat rijkt tot over de Rijnvlakte.

Stadsrondleidingen

De wandelaar, toerist of bewoner kan ook kiezen voor een gegidste stadsrondleiding. Deze zijn beschikbaar met het oog op verschillende thema's. Zo zijn er rondleidingen die zich richten op volgende thema's: ridders, monniken en bloedgerecht.

Geldermann Privatsektkellerei en Gräflich von Kageneckschen Wein

De wijnen uit Breisach zijn, net zoals chocolade bij ons, erg gekend en gewild. Ze zijn afkomstig uit de grootste Badische bottelkelder van Europa. Bekende stopplaatsen zijn dan ook de Geldermann Privatsektkelerei en de Gräflich von Kageneckschen Wein. In deze kelders worden regelmatig rondleidingen en proeverijen georganiseerd.

Boottochten

De ligging van de stad in het Zwarte Woud, vlak aan de Rijn, nodigt menig toerist uit tot verkenning van de omgeving en de stad via een boottocht. Zo kan iedereen de natuur en de historische gebouwen die overeind bleven gedurende WOII op een relaxte manier aanschouwen. De stad heeft erg ingespeeld op deze trend. Dit is merkbaar aan de vele soorten boottochten die georganiseerd worden en dit ook weer met het oog op verschillende thema's.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud