Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Badenweiler

Badenweiler is een klein dorpje wat ligt in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg. Deze deelstaat telt dan ook maar 4000 inwoners. Ook al klinkt het dorpje misschien klein en saai, er zijn ontzettend veel activiteiten te ondernemen. Tevens zijn er veel winkels en restaurants te vinden in de directe omgeving van het centrum. Verder zijn er veel bezienswaardigheden van verschillende oude monumenten te bezichtigen.

Activiteiten om te ondernemen

Op vakantie is het belangrijk om te genieten van de reis en helemaal lekker weg te zijn van huis. Door te genieten van diverse wellness activiteiten is het goed mogelijk om tot rust te komen. In Badenweiler is een zeer bekende en goede spa te vinden waarbij iedereen helemaal tot rust kan komen. Deze Spa, Cassiopeia Therme, heeft diverse warmwaterbaden. Ook is er binnen nog een sauna beschikbaar, waarbij iedereen gegarandeerd tot rust kan komen. Daarnaast is het nog een goede tip om vroeg in de ochtend of laat in de avond naar de wellness faciliteiten te gaan. Er zijn dan weinig tot geen mensen aanwezig en dan is het er lekker rustig. 

Leuke dingen om te bezoeken

Bij het ondernemen van elke vakantie horen altijd wel een paar dingen om te bezoeken. Zo ook op deze plek in het Zwarte Woud. De Römische Badruine is een prachtig, oud museum dat een certificaat van uitmuntendheid heeft ontvangen. Dit museum krijgt een beoordeling van 4,5 sterren op basis van 100 beoordelingen. Dit is dus zonder twijfel een echte aanrader. Ook is er echt veel te bekijken in dit museum en is er dus veel tijd om te besteden.

Voor de mensen die toch liever houden van ruïnes en kastelen zijn er ook veel mogelijkheden. Het Burg Baden is een oud kasteel met vele gangen onder en boven de grond. Daarnaast zijn er erg veel kamers om te bewonderen in deze oude ruïne en zijn er diverse rondleidingen aanwezig waarbij alles over het kasteel en over het gebied wordt verteld. Tot slot zijn er nog 2 kerken/kathedralen die het meer dan waard zijn om te bezoeken. De Evangelische Pauluskirche en de Katholieke Kerk St.Peter zijn er allebei erg modern en mooi om te bewonderen. 

Restaurants

In de omgeving van het Zwarte Woud zijn er heel wat uitstekende restaurant te vinden waarbij er veel streekgerechten worden geserveerd met producten die direct uit de omgeving komen en dan ook vers zijn gevangen. Tevens zijn er vaak in de Duitse restaurants veel dezelfde soort gerechten te vinden, maar ook zijn er verscheidene Michelin restaurants gelokaliseerd.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud