Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Burg Hohenzollern

Burg Hohenzollern is één van de prachtigste bezienswaardigheden die er in het Zwarte Woud te vinden is en misschien zelfs in heel Duitsland! Dit oude kasteel Burg Hohenzollem ligt tussen 2 gemeenten in, namelijk: tussen de gemeenten Hechingen en Bisingen. Het mooie aan dit kasteel is dat het ligt op een hoge berg van bijna 900 meter hoog. Doordat de berg erg hoog is, is er een prachtig panoramisch uitzicht op het hele bos en de vele dorpjes die er in de buurt liggen. De inwoners die in de buurt van het kasteel wonen, noemen het ook wel Zollernbeg of Zoller. Dit kasteel behoorde vroeger namelijk tot het vorstengeslacht Hohenzollern.

De geschiedenis van het kasteel

Het kasteel Hohenzollern dateert uit de tijd van de middeleeuwen. Vermoedelijk werd het kasteel rond de 11e eeuw gebouwd. Wanneer het kasteel exact is gemaakt is niet duidelijk, omdat in die tijd niet alles meteen schriftelijk vermeld werd. In het jaar 1423 is er een belegering geweest en hierbij is een groot gedeelte van het kasteel gesloopt. Na deze belegering werd ervoor gekozen om het kasteel weer opnieuw te laten bouwen. Rond de 15e eeuw was het kasteel Hohenzollern in Habsburgse handen. Echter werd het later weer afgepakt door diverse Franse troepen. In de 19e eeuw had het mooie kasteel alleen een ceremoniële functie. Wel is de laatste kroonprins van Pruisen, Wilhelm er enkele maanden geweest.

Burg Hohenzollern bezoeken

Dit kasteel is te bezoeken en geldt voor veel bezoekers als een zeer belangrijk en mooi historisch monument. Onder andere komt dit doordat het interieur goed bewaard is gebleven en er ook vele kunststukken goed zijn bewaard door alle jaren heen. Het kasteel Hohenzollern zelf is echter nog steeds privé eigendom van de familie van Hohenzollern. Echter wordt het kasteel zelf niet meer bewoond. Wel neemt de Kira von Preuben stichting soms Berlijnse kinderen mee naar dit prachtig kasteel, om hun een mooie vakantie te geven.

Burg Hohenzollern is het hele jaar door open. In het zomerseizoen, dat loopt van 16 maart tot en met 31 oktober, is het kasteel geopend vanaf 10:00 uur tot 17:30 uur, dit op elke dag van de week. In de winter is het kasteel open van 1 november tot en met 15 maart, telkens van 10:00 uur tot 16:30 uur. Verder is het een aanrader om het kasteel te bezoeken op een mooie heldere dag, zodat het uitzicht goed zichtbaar is.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud