Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Mummelsee

In het Zwarte Woud, in de gemeente Seebach, ligt een meer genaamd Mummelsee. Het meer bevindt zich in het Keteldal op 1036 meter boven NAP. Het heeft een oppervlakte van 3.7 hectare en een omtrek van 800 meter. Het meer is op het diepste punt ongeveer 17 meter diep. 

Het Mummelsee meer is één van de meest bezochte meren in de deelstaat Baden-Württemberg. Dit komt omdat het meer langs de Schwarszwaldhochstraße ligt. Dit is een 65 kilometer lange weg door het noordelijke deel van het Zwarte Woud. Deze weg, ook bekend als de B500, is de oudste en mooiste route door het Schwarzwald. Op hoogtes variërend tussen 800 en 1000 meter kronkelt deze route zich naar de top van de Bühlerhöhe.

De Mummelsee wordt in het noorden, oosten en westen omringd door steile, beboste berghellingen. Aan de westoever rijst de Katzenkopf met 1123 meter hoogte op, terwijl aan de noordzijde de Hornisgrinde te zien is. Dit is met 1164 meter de hoogste berg van het noordelijke Schwarzwald.

De zuidzijde van het meer is relatief vlak. Aan deze zijde bevinden zich onder andere een hotel en een aantal campings. Hier is het heerlijk om te genieten van een rustige omgeving.

Berghotel Seebach

In de directe omgeving van het meer ligt het plaatsje Seebach. In het dorpje wonen een kleine 1400 inwoners. Eén van de trekpleisters van Seebach is het schitterende Berghotel. Dit viersterren hotel ligt op een fantastische locatie aan het meer. Het is erg geliefd bij rondtrekkende toeristen. Met name toerende motorrijders, die graag over de Schwarszwaldhochstraße rijden, overnachten graag in het Berghotel.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Mummelsee

De Schwarszwaldhochstraße is een zeer geliefde route door het Zwarte Woud. Veel motortoertochten gaan over deze weg. Onderweg is het genieten van de mooie uitzichten. Eén van de bezienswaardigheden langs deze weg is de Geroldsau Waterval.

Verder zijn er in het Schwarzwaldgebied veel wandelroutes van diverse afstanden beschikbaar. Op die manier kan iedere wandelliefhebber genieten van de mooiste vergezichten in het gebied. Drie van de bekendste routes zijn de Westweg, de Mittelweg en de Ostweg. Dit zijn lange afstand routes, waarbij deelnemers van de ene verblijfplaats naar de andere lopen.

Het oude centrum van Frieburg is ook de moeite van een bezoek waard. Erg bekend is de kerk Freiburger Münster, met een 116 meter hoge toren. Daarnaast is het ook de moeite waard om bijvoorbeeld het oude stadtheater of het Augustinermuseum te bezoeken. Ook deze zijn te vinden in het centrum van Freiburg.

Kortom, in de omgeving van Mummelsee in het Zwarte Woud is er zoveel te zien en te ontdekken, dat het zeker het overwegen waard is om hier een fantastische vakantie te gaan vieren. Er is voor ieder wat wils, van adembenemende natuur tot schitterende cultuur en gezellige oude stadjes.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud