Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Baden Baden

Een kuuroord, daar staat de Duitse plaats Baden-Baden om bekend. Deze levendige stad ligt in het Zwarte Woud en is een perfecte plek om even helemaal tot rust te komen en niets te hoeven. Nog altijd zijn er diverse wellness locaties te vinden. Tot rust komt het publiek ook in het Zwarte Woud zelf, waar volop gefietst en gewandeld kan worden.

Baden-Baden: een dubbele naam

De stad had eigenlijk eerst een andere naam, namelijk alleen Baden. Maar te vaak werd de stad verward met het Oostenrijkse Baden en het Zwitserse Baden. Daarom werd besloten om de naam te wijzigen in Baden-Baden. Zo werd het voor de buitenwacht veel duidelijker dat het om de Duitse plaats ging.

Warmwaterbronnen en thermen

De geschiedenis van de stad gaat een eind terug in de tijd, namelijk naar de tijd van de oude Romeinen. In die periode waren er op deze plek al warmwaterbronnen te vinden, waarbij de temperaturen opliepen tot wel bijna 70 graden. Laten werden de bronnen verwoest en een tijdlang waren de thermen niet in trek om die reden, maar net na het jaar 1300 kwamen er weer warmtebronnen in de stad. En dat trok publiek, want in de negentiende eeuw kwamen meer en meer mensen naar de stad toe om te genieten van de bronnen. Dit was meer welgestelde publiek en daarmee veranderde de stad in een luxe-oord waar tot op de dag van vandaag nog veel mensen naartoe komen. Zo zijn er allerlei badhotels en is er een bekend oud thermaal bad, het Friedrichsbad, waar mensen zich kunnen baden in mineraalwater. Wie een moderner badhuis wil, kan naar Caracalla Therme.

Andere bezienswaardigheden en activiteiten

De stad heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen de warmwaterbronnen waar het zo bekend om is. Zo is de Trinkhalle een bezienswaardigheid. Alleen al bijzonder van de bijna 100 meter lange wandelgang met mooie fresco's en een zuilenrij. Wie er vandaag de dag komt, kan er informatie vragen bij het toeristenbureau dat in de Trinkhalle zit. Ook bijzonder zijn de ruïnes van een oud Romeins badhuis. De resten van het badhuis zijn te bezichtigen voor het publiek. Ook kunnen mensen er zien hoe vroeger het verwarmingssysteem werkte. Verder is er een mooie renbaan in deze stad. Een paar keer per jaar worden hier paardenrennen gehouden. Wie wat verder weggaat van het bruisende stadscentrum, kan het slot Neues Schloss tegenkomen, dat op een heuvel staat.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud