Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Todtnau

Todtnau is gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg en telt zo'n 4.828 inwoners. Deze fraaie stad is gelegen tussen de Feldberg en de Belchen in het Todtnauer Ferienland. Het wordt vaak omschreven als het hart van het Zwarte Woud, dit vanwege zijn locatie.

De streek biedt heel wat bezienswaardigheden en activiteiten, welke in dit artikel op een rijtje gezet worden.

Natuur

De streek rond Todtnau staat bekend om zijn uitzonderlijke natuur met vele bergen en bossen. Todtnau is omgeven door de hoogste bergen van het Zwarte Woud en leent zijn charme verder aan de vele moerassen, meren en ravijnen, dewelke een schitterend totaalbeeld opleveren.

Wandelen

De stad, met zijn bijbehorende prachtige natuur, zijn favoriet bij menig toerist. Dé activiteit bij uitstek hier is het wandelen. Todtnau wordt omgeven door een netwerk van ongeveer 300 kilometer aan wandelpaden, dewelke allemaal bewegwijzerd zijn. De nodige wandelgidsen zijn er dan ook in overvloed te vinden. Zelfs de lokale krant geeft tips over de meest populaire en mooiste wandelingen binnen het gebied. De rode draad binnen elke wandeling zijn de stopplaatsen die steevast voorzien zijn van magnifieke uitzichten.

Marktplatz en kerk

De watervallen

Eén van de meest bekende bezienswaardigheden binnen de omgeving van het stadje zijn de watervallen. Met hun hoogte van 97 meter, zijn deze de hoogste van Duitsland. Velen gaan te voet naar de watervallen via de “De Wasserfallsteig” wandeling. Ook met de auto zijn de watervallen perfect bereikbaar, daar er een parking voorzien is.

De rodelbaan

Voor de toerist die avontuurlijker is ingesteld, is de streek ideaal. Een aanrader binnen het Zwarte Woud is de Hasenhorn Coaster Todtnau. Dit is met zijn 2,9 kilometer de langste en de meest spectaculaire rodelbaan van Duitsland.

Logeren

Verblijven kan in één van volgende hotels: Waldhotel am Notschrei, derWaldfrieden, Hotel Sonnenalm, Vital-Hotel Gruener Baum, Akzent Hotel Lawine, Hotel Gasthaus zum Hirschen, Hochkopfhaus zum Auerhahn, Hotel Landgasthaus Kurz en Hotel Pension Foersterhaus. Toeristen zijn zeer enthousiast over deze voorgaande hotels. Ook voor mensen die meer fan zijn van B&B's is er een uitgebreid aanbod. Zo zijn Gasthaus Lamm, Hotel Pension Obergfell en Pension Daheim slechts een kleine greep uit het aanbod.

Familie-activiteiten

Families, gezinnen en/of koppels kunnen verder ook hun hart ophalen bij het rotsklimmen, zwemmen, tennissen, hengelen en minigolven. Een andere mogelijkheid is een bezoekje aan het Steinwasen Park bij Oberried. In dit park bevindt zich een uitgebreid aanbod aan attracties en wilde dieren.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud