Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

De Feldberg

De Feldberg ligt in de Duitse Deelstaat Baden-Wurttemberg. Met een hoogte van 1493 meter is dit de hoogste berg van het Zwarte Woud. De berg ligt in de gelijknamige gemeente Feldberg. Deze gemeente bestaat uit de dorpen Bärental, Altglashutten, Falkau en Neuglashutten. Het zijn één voor één rustige dorpen met enkele voorzieningen voor toerisme. In de omgeving van Feldberg is het mogelijk om te genieten van de prachtige natuur. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet. Het nabijgelegen Todtnau is veel meer op het toerisme gericht. Met een groot aantal hotels, pensions, vakantiewoningen en restaurants biedt het prima huisvestigingsmogelijkheden voor de toeristen.

Groot skigebied

Op de top van de berg is in 1937 een weerstation geplaatst door de Duitse Weerdienst. Daarnaast maakt de berg onderdeel uit van het tweede skigebied van Duitsland wat betreft de oppervlakte. In de nabije omgeving van deze hoge berg zijn maar liefs vijftig kilometer aan pistes te vinden en deze pistes zijn te bereiken met 28 skiliften. Hiermee is het een populair skigebied.

Wintersport voor het hele gezin

De bergen in het gebied zijn andere bergen dan wat skiërs in de Alpen gewend zijn, op het gebied van wintersport. De pistes op de bergen zijn relatief makkelijk en voor een groot deel van het jaar afhankelijk van kunstsneeuw. Dit is mede het gevolg van de hoogte van de Feldberg, ondanks dat het de hoogste berg is van het gebied. Voor de beginnende wintersporter en zijn familie is het een perfecte locatie om de eerste ervaring met wintersport op te doen. Er zijn veel pistes om te gaan skiën. Ook is er veel aanbod voor kinderen om te leren skiën. Wel is het er in de winter erg druk op de pistes. Met name in de weekenden komen veel mensen vanuit Nederland naar het gebied om een weekendje wintersport te beleven.

Langlaufen

Naast de skipistes bevinden zich in het gebied verschillende langlaufroutes met een totale lengte van 120 kilometer. Met name de Köpfleloipe en de Rotmeerloipe zijn voor de liefhebbers van langlaufen aan te raden, maar ook voor wandelaars is het gebied in het Zwarte Woud uitermate geschikt. Er zijn verschillende routes uitgezet met een totaal van 300 kilometer. Deze routes zijn uitgezet in de prachtige omgeving van de Feldberg, waar de natuur en de rust belangrijke uitgangspunten van de routes zijn.

Weids uitzicht

Ook in de zomer is de hoogste berg van het gebied en haar omgeving een toeristische trekpleister, waar van alles te beleven is. Veel mensen komen in de zomer naar het gebied om te genieten van de rust, de mooie wandelroutes en de prachtige natuur. Bij helder en mooi weer is het mogelijk om vanaf de Feldberg de Alpen in de verte te zien liggen.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud