Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Wintersport in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud kent meer dan zeventig bergen en pieken die vaak boven de duizend meter hoog zijn. Alle bomen worden in de winter bedekt met een dikke laag sneeuw en zo veranderen ook de skigebieden in een waar winter wonderland. Het Schwarzwald is een goede keuze voor het maken van een gezellig weekendje weg of om een langere periode op wintersportvakantie te gaan. Het is een perfecte mix van toegankelijkheid en ook de kosten zijn laag, wat uiteraard een pluspunt is. 

Het skigebied Feldberg is heel bekend en heeft een vijf sterren rang gekregen als beste skigebied van het Schwarzwald. Sneeuwpark Feldberg is een mekka voor snowboarders en free skiërs. Het biedt beginnelingen mogelijkheden, maar ook professionals. De hoogste berg is nog steeds de favoriet om op wintersportvakantie te gaan. Dit skigebied heeft éénendertig liften en vijfenvijftig kilometer aan pistes beschikbaar. Er kunnen meer dan twintigduizend mensen naar de skigebieden vervoerd worden door de ultramoderne skiliften en stoeltjesliften. 

Skigebieden in het Zwarte Woud

Andere prachtige skigebieden zijn Baiersronn en Todtnauberg, met goed geprepareerde skipistes en een diversiteit van skipistes. Bernau Hofeck bevindt zich in het Hochtal en hier vinden leuke activiteiten plaats, zoals: snowtubing, rodelen, winter wandelen en hondenslee races. Plaatsen zoals Furtwangen en Schonach zijn ideale bestemmingen voor een gezinsvakantie.

Het Zwarte Woud staat bekend om zijn gespecialiseerde wintervakanties voor kinderen die les kunnen nemen in één van de gespecialiseerde skischolen. In dit gebied zijn meer dan zevenhonderd kilometer cross-country trails beschikbaar, maar ook meer dan driehonderd kilometer aan winter wandelpaden. De vakantieganger kan ook sneeuwschoenen aantrekken en het besneeuwde landschap verkennen, of andere wintersporten ontdekken.

Waar familieplezier begint 

De met sneeuw bedekte valleien van het Zwarte Woud, de diepe blauwe lucht, de prachtige bergtoppen, het is er een echte idylle. Iedereen kan zich laten fascineren door een droomachtig uitzicht, schilderachtige pensions aandoen of een drankje drinken in één van de typische en gezellige berghutten. Een wintervakantie is nooit compleet zonder te skiën of te snowboarden. Ook de kinderen kunnen hun dagen vullen met een zeer divers aanbod van sport en spel. 

Het Zwarte Woud is geliefd bij heel wat vakantiegangers die van een uitdaging houden. Het is mogelijk om er het Notschrei sneeuwparcours uit te proberen, de Schauinsland, of de Stübenwasen track van twintig kilometer lang. Tevens zijn er rodelbanen te vinden, natuurlijke ijsbanen waar volwassenen en kinderen naar hartenlust kunnen schaatsen. Wie spanning wilt, kan als het weer goed is bergbeklimmen bij de ijsrots, bij de "Höll" naast Utzenfeld. Het is de enige ijsklimrots in het gehele Zwarte Woud. 

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud