Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Schönau

In de Duitse deelstaat Baden-Würrtemberg ligt de plaats Schönau, gelegen in het Zwarte Woud. Deze plaats heeft een inwonersaantal van 2300 mensen en maakt weer deel uit van Landkreis Lörrach. Schönau ligt in een fraai deel van het Zwarte woud, een gebied dat grenst aan Frankrijk, Zwitserland en de Rijn. Dit gebied heeft alles in zich om een fijne vakantie door te brengen, zoals: een prachtige natuur, wandel- en fietsgebieden. Ook op cultureel vlak is er veel te beleven. Het winkelaanbod is er tevens ruim voldoende. In deze streek is het eten erg smakelijk en te vinden in de vele restaurantjes die er gevestigd zijn.

Al wandelend genieten van de vele uitzichten

Het gebied rondom Schönau is voorzien van duizenden kilometers aan wandelpaden. Als echte wandelaar is het een feest om in dit gebied een flinke wandeling te maken en te genieten van de vele uitzichten die elke keer weer verrassend zijn. Alle wandelpaden zijn bewegwijzerd, zodat er zonder kaart gewandeld kan worden. De natuur van het Zware Woud is overweldigend. Dit is het grootste middelgebergte in Duitsland. Het Zwarte Woud wordt ook wel het donkere of ondoordringbare woud genoemd. Tevens is het schwarzchwald ook bekend door het sprookje “De gebroeders Grimm”.

Interessante bezienswaardigheden

Een belangrijke bezienswaardigheid in deze toeristenplaats is de Pfarrkirche Maria in Himmelfahrt. Het is een parochiekerk die dateert uit de 12e eeuw. Met zijn 90 meter hoge klokkentoren is dit de hoogste kerk in de wijk Lorräch. Deze Gotische kerk, die wel een aantal verbouwingen en renovaties heeft ondergaan, is absoluut een bezoek waard.

De koekoeksklokken zijn wereldwijd bekend en komen uit deze streek van Duitsland, evenals de “Schwarzwalder Kirsch”, een heerlijke taart die bestaat uit lagen chocoladecake, kersen en slagroom.

Uit eten in Schönau

Om van de plaatselijke specialiteiten te genieten is een reservering in Hotel-Gasthof Vier Löwen een aanrader. Behalve overnachten is het er heerlijk om de maaltijd te nuttigen. Wanneer er toch gelogeerd wordt in dit hotel, kan de vakantieganger rekenen op gastvrijheid, gratis parkeren en WiFi. Ook de roomservice en diervriendelijkheid staan er hoog in het vaandel. Tevens is dit hotel voorzien van een binnenzwembad.

Even lekker naar de Chinees? “Hoa Sen” is een Chinees restaurant met een uitgebreide kaart. Dit restaurant, dat aan een doorgaande weg is gesitueerd, wordt veel bezocht door mensen die op reis zijn. Ook de plaatselijke bevolking en toeristen die langer verblijven in het Zwarte woud zijn hier regelmatig te gast aan tafel.

>De wintermaanden in een wintersportgebied

In de wintermaanden is deze streek een geliefd wintersportgebied. De 1493 meter hoge Feldberg is de hoogste berg in dit gebied en te bereiken via een kabelbaan. De meeste mensen die naar het woud komen om vakantie te vieren, zijn over het algemeen actieve mensen. ‘s Zomers wordt er gewandeld en in de winter worden de ski's ondergebonden. 

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud