Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Baiersbronn

Baiersbronn is een gemeente in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, gelegen in het Zwarte Woud. De hoofdgemeente bestaat uit volgende deelgemeentes: Friedrichstal, Huzenbach, Klosterreichenbach, Mitteltal, Obertal, Röt-Schönegründ, Schönmünzach-Schwarzenberg en Tonbach. De gemeente telt 14.453 inwoners en is bij toeristen vooral gekend omwille van de prachtige natuur, het brede aanbod van wandelwegen, de uitstekende hotels, de relaxerende spa's en de uitstekende gastronomie.

Natuur met bergen en valleien

Baiersbronn wordt omgeven door bergen en ondiepe valleien, wat een magnifiek beeld oplevert. De gemeente wordt vaak omgeschreven als “de grootste en meest bosrijke vakantieplaats van de deelstaat Baden-Württemberg”. De pittoreske dorpskern met zijn unieke, afwisselende omgeving kan ongetwijfeld ieders hart bekoren.

Wandelen in de natuur

Baiersbronn is een paradijs voor eenieder die van wandelen houdt. Een netwerk van meer dan 500 kilometers aan wandelpaden nodigt uit tot het verkennen van het landschap. Onderweg zijn er verschillende stopplaatsen te vinden die ideaal zijn om de omgeving nog eens extra te bewonderen. Zowel korte, familiale wandelingen zijn mogelijk, maar ook langeafstandswandelingen zijn een optie.

Sporten voor avonturiers

De natuur in het Zwarte Woud leent zich dus perfect voor zowel wandelen als fietsen, maar ook de meer avontuurlijke toerist komt hier aan zijn trekken. Nordic walking, inline skating, paragliden, mountainbiken en snowshoeing kunnen hier beoefend worden. Ook E-biken is een relatief nieuw fenomeen dat aangeboden wordt.

Spa: herstel voor lichaam en geest

Letterlijk vertaald betekent spa “herstel voor lichaam en geest”. Veel hotels hier bieden een ruim aanbod aan wellness programma's aan. Een volledige lichaamsmassage, of een bezoek aan een houtskoolsauna zijn maar enkele van de vele opties.

Gastronomie met Michelin sterren in Baiersbronn

Met zijn totaal van 8 Michelin sterren is Baiersbronn een echte culinaire highlight. De acht sterren zijn verdeeld over de volgende drie chefs: Harald Wohlfahrt (verkozen tot de beste Duitse kok), Claus-Peter Lumpp en Jörg Sackmann. Hotel Traube Tonback, Hotel Bareiss en Hotel Sackmann zijn dan ook drukbezocht door ieder die zich een avond wil laten verwennen. De volgende restaurants mogen dan misschien geen sterren toebedeeld krijgen, maar zijn favoriet bij menig toerist: Schwarzwaldstube, Restaurant Bareiss, Sattelei, Kohlerstube en Panoramastuble.

Familie-activiteiten

Niet enkel volwassenen komen hier aan hun trekken. Daguitstappen kunnen worden gepland naar één van de 5 buitenzwembaden of 20 speeltuinen. Ook (mini)golflessen behoren tot het aanbod. Verder is er ook nog het “Hauff’s sprookjesmuseum”. Aan de hand van de sprookjes van Hauff wordt getracht de bezoeker een beeld te doen vormen over de beroepen die met bosbouw te maken hebben. Ook een specifiek kinderprogramma voor gezinnen behoort tot het ruime aanbod van activiteiten.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud