Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Waldkrich

Waldkrich is een stad in de Duitse deelstaat Baden. De stad heeft rond de 22.000 inwoners en maakt deel uit van de regio Landkreis Emmendingen. De tijd is er altijd 10 minuten eerder dan hier. Verder zijn het weer en de temperatuur er vrij goed vergelijkbaar met Nederland. Omdat de stad op een mooie centrale plek ligt in het Zwarte Woud, zijn er in de stad zelf, en in de directe omgeving ervan, erg veel activiteiten om te ondernemen.

Activiteiten in Waldkirch

Zoals gezegd zijn er in Waldkirch veel activiteiten mogelijk. Eén van de leukste activiteiten om helemaal tot rust te komen, is dan ook de Freiburger Thaimassage Herdern. Deze Thaise massage schijnt ontzettend goed te schijn en ook helemaal niet duur. Alle reizigers raden aan om dit een keer te doen. Ook mensen die niet zo van massages houden, hebben aangegeven om toch wel echt te genieten van deze massage.

Andere activiteiten die te ondernemen zijn:

  • Wandelen: er is een prachtig bos om te wandelen, met vele verschillende routes.
  • Mountainbiken: in het bos zijn er speciaal voor mountainbikers diverse paden uitgezet en dat voor alle niveaus. Zo zijn er voor de beginners een paar paden gemaakt die niet al te steil zijn en zijn er juist voor de wat meer ervaren mountainbikers diverse paden die flink omhoog en veel omlaag gaan.

Bezienswaardigheden in Waldkirch

Het Deutsche Uhremeseum is een museum voor de echte liefhebber van de tijd. Iedereen kan in dit museum namelijk door de tijd vliegen. Er zijn veel verschillende klokken van vroeger te bewonderen, met ook veel verschillende bouwstijlen. Daarnaast bevinden er zich in dit museum ook veel koekoeksklokken en vele speciale klokken die niet vaak vertoond worden.

Het Tiergehege Mundenhof is een dierentuin. Deze dierentuin is niet zo groot, maar wel zijn er erg veel dieren om te bewonderen. Hierbij moet vooral gedacht worden aan wat kleinere dieren, zoals marmotten en bijzondere vogels.

Het Badenova stadium is een stadium waar veel wedstrijden worden georganiseerd. Dit stadium biedt voornamelijk in het weekend voetbalwedstrijden aan, maar soms gaan er ook American football wedstrijden door. Naast de verschillende sportvelden binnenin het stadium, is het ook nog een soort van een museum. Er zijn namelijk verschillende beelden en bekers van de club te bewonderen en dit van de verschillende sporten die er worden uitgeoefend. In het dorp Waldkirch in het Zwarte Woud is er ook nog een groot golfpark aanwezig voor de echte golfliefhebber.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud