Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Triberg

Triberg is een plaats in het Zwarte Woud van Duitsland. Het ligt in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het plaatsje telt ongeveer 4800 inwoners en ligt op zo’n 50 minuten met de auto van de stad Freiburg. 

Bezienswaardigheden

Het plaatsje Triberg is vooral bekend omwille van zijn watervallen. Deze worden namelijk altijd gepresenteerd als de hoogste watervallen van Duitsland. Een bezoek aan de watervallen zal echter niet altijd dat spectaculaire opleveren als wat ervan gezegd wordt. Wel is er een zeer leuke wandeltocht mogelijk langs de watervallen. Omdat de tocht niet zo lang duurt, ongeveer 1.30 uur of 2 kilometer, is het een mooie afstand om af te leggen als er ook kinderen bij zijn. Tevens zijn er onderweg mooie vergezichten te zien, dewelke natuurlijk goed te bewonderen zijn. 

Het Schwarzwaldmuseum

Het Schwarzwaldmuseum werd gebouwd in 1936 en toont het culturele en het economische leven van de bevolking. Dit wordt allemaal vanuit het verleden tot het heden weergegeven. De Zwarte Woudklokken zijn er te bewonderen. Ook zijn er de typische kelderdrachten te zien en prachtig houtsnijwerk. Daarnaast zijn de oude ambachtelijke ateliers en het strovlechtwerk te aanschouwen. Ook zelfspelende muziekautomaten en een originele boerenkapel bekijken is mogelijk, met daarnaast ook de mijngangen met de zeldzame mineralen, het modellandschap en nog vele andere zaken. Een bezoek aan het museum is zeker de moeite waard. Vervelen is er niet mogelijk.

Barokke bedevaartkerk “Maria in der Tanne”

De huidige bedevaartkerk werd gebouwd rond het jaar 1700, dit met het priestergebouw en het Messnerhäusle. De wortels van de bedevaartkerk gaan terug naar het jaar 1644. Hij staat bekend om zijn wonderbaarlijke genezingen. De kerk bevat één van de belangrijkste barokaltaren van Zuid-West-Duitsland. Ook liggen er relikwieën en echte kanonskogels. Verder is er een antependium dat is opgericht door Lodewijk-Willen van Baden-Baden.

Andere mogelijkheden

Verder zijn er nog meer bezienswaardigheden die geschikt zijn voor een bezichtiging, zoals de grootste en de kleinste Koekoeksklok ter wereld, de Tribergse stadhuiszaal met prachtig houtsnijwerk, de Schwarzwaldbahn en het Schwarzwaldbahn-belevenispad.

Triberg is een fijne plaats

Triberg is ongetwijfeld een gezellig plaatsje. Het heeft meerdere winkeltjes met souvenirs en restaurantjes. Het plaatsje is altijd heerlijk gezellig. Voor vermaak en vertier is een bezoek zeker op zijn plaats. De terrasjes zijn er altijd gezellig en het eten en drinken is er goed. Voor fietsliefhebbers is het een goede plaats om van daaruit te vertrekken. Ook de wandelaars kunnen aan hun trekken komen. Onderweg zijn er tijdens de fietstocht voldoende rustplaatsen. Ook voor de wandelaars is het een goede uitvalbasis. 

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud