Titisee-Neustadt

Titisee-Neustadt

In het zuiden van het Zwarte Woud in Duitsland ligt een prachtig stukje natuur: de Titisee. Dit meer en gelijknamige stadje bieden de perfecte uitvalsbasis voor het doorbrengen van een aangename vakantie. Officieel wordt de plaats Titisee-Neustadt genoemd. Dit hoekje van het Zwarte Woud is niet onbekend bij toeristen, maar het is dan ook absoluut de moeite van een bezoek waard. 

Het Titisee meer

De Titisee is met een oppervlakte van 1,3 vierkante kilometer geen klein meer. 20 meter is er de gemiddelde diepte. De Feldberg Gletsjer is de grondlegger van het meer. Rivier de Wutach loopt over in het meer. Het meer en de omliggende natuur zijn er buitengewoon prachtig. Ontzettend veel groen is rond het meer te zien. Tevens bevat het zeer helder water. De hoogteverschillen maken het plaatje af. 

Ondanks de hoogte van het meer, op circa 1.000 meter boven de zeespiegel, duurt het lang voordat het meer dichtvriest in de winter. Het water aan de oppervlakte blijft namelijk bijna continue in beweging door de wind. 

De stad Titisee-Neustadt

Op de noordelijke oever van het meer ligt de stad Titisee-Neustadt, met name bekend om het gelijknamige kuuroord. Het plaatsje heeft een verkeersvrij centrum. Er heerst een gemoedelijke vakantiesfeer. Er zijn diverse winkeltjes, cafés en restaurants om te ontdekken. Aangezien het meer de grootste bezienswaardigheid is, zijn er op de plaats zelf verder weinig niet te missen plekken.

Activiteiten op en om het meer

Bij het meer is er steeds van alles te doen. De meest geliefde activiteit is er het verkennen van het Zwarte Woud, door om het meer heen te lopen. De nabijgelegen berg Hoch biedt een uitkijktoren op 1.192 meter hoogte. Een wandeltocht vanaf het meer naar dit punt is ook een echte aanrader. Fietsen in de regio is een populaire keuze, al vergt dit wel stevige inspanning vanwege de hoogteverschillen. Ook op het water is het goed vertoeven. Zo is het mogelijk om een boottocht te maken, in een grote rondvaartboot of bijvoorbeeld in een waterfiets. Zwemmen in het meer kan, maar er zijn ook zwembaden rondom het meer.

Overnachten in het Zwarte Woud - onze tips!

In het Zwarte Woud is het goed en betaalbaar overnachten. Er is een ruim aanbod aan campings, hotels en vakantiehuizen. Met z'n tweeën of een heel gezin, een leuke plek om te overnachten is zeker te vinden.

Hotel arrangementenVakantiehuizen


Accommodaties in Titisee

Rond het meer zijn verschillende opties voor accommodaties mogelijk. Het gebied leent zich perfect voor een avontuurlijke kampeervakantie. Veel campings zijn in een terrasstructuur aangelegd om speels om te gaan met het hoogteverschil. Voor meer luxe (of winter bestendige) opties zijn er diverse appartementen en hotels om uit te kiezen.