Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

St.Peter

De idyllische levensstijl is te vinden in het Zuidwesten van Duitsland, nabij de Zwitserse en Franse grens. Ten westen van de stad Freiburg ligt het pittoreske St.Peter, een dorpje dat met zijn herderlijke ambiance een rustpunt is in de overweldigende natuur. Het is een charmant dorpje en tevens een prima uitvalbasis om de wonderlijke omgeving van het Zwarte Woud te verkennen.

Alle seizoenen

Het dorpje is in alle seizoenen aan te doen. Vanuit de omliggende heuvels zijn de kleuren van elk seizoen feilloos waar te nemen. Het dorp is de ideale verblijfplaats voor doorgewinterde wandelaars, maar ook voor mensen die ontspanning in de gezonde buitenlucht wensen. Frankrijk en Zwitserland liggen erg dichtbij, net zoals het bruisende Freiburg. De echte aandachtstrekker is echter het Zwarte Woud.

Actief in de buitenlucht

Nordic walking, mountainbiken, wandelen: het Zwarte Woud leent zich perfect voor prachtige tochten die nog lang zullen bijblijven. De zogenaamde inversie is soms waar te nemen; een prachtig schouwspel waarin wolken in het dal hangen en de zon boven de bergen hangt. Het is mogelijk om in Glottertal te wandelen. Weidse uitzichten en weelderige bossen zijn er waar te nemen. Ook is er Naturpark Südschwarzwald, waar te genieten is van panorama's van ruige natuur, overdadig groen en verfijnde glooiingen in het landschap. Wandelroutes vanuit St. Peter zijn er in overvloed. Deze staan overal prima aangegeven. Het is mogelijk richting Kaiserstuhl en de Vogezen te lopen, maar ook richting de Alpen in het zuiden. De lucht in deze omgeving wordt beschouwd als één van de zuiverste en is mede daarom de reden dat het dorp zoveel bezoekers trekt. 

Het dorpsleven in St.Peter

Het dorpje is vooral bekend vanwege het voormalige klooster van Benedictijnse monniken die gesticht werd in de elfde eeuw. Dit gebouw heeft eeuwenlang het dorpsbeeld bepaald. Het is de naamgever van het dorp en de bekendste bezienswaardigheid van St.Peter. Tevens is het een voormalige Benedictijner-abdij die wordt beschouwd als meest indrukwekkende meesterwerken van barok en rococo in Zuidwest Duitsland. Nu is de naamgever van het dorp nog altijd het spirituele centrum van het bisdom. De kerk is gedecoreerd en vormgegeven in Rococostijl. De versierde altaren, met goud bewerkte standbeelden en vele fresco's, zijn kunstwerken die het tijdsbeeld mooi weergeven. De oude kerk is nog altijd een statig middelpunt in het dagelijkse leven en een populaire attractie voor bezoekers. Er worden rondleidingen in de kerk gegeven. Winkeltjes, een bakkerij en enkele eetgelegenheden zijn in de buurt te vinden. Parkeren is mogelijk op de heuvel nabij het klooster. St.Peter is per eigen en openbaar vervoer eenvoudig bereikbaar.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud