Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Schaffhausen

De stad Schaffhausen is een prachtig paradijs voor mensen die houden van rust, lekker eten, een prachtig uitzicht en natuurlijk voor de wandelaars. Schaffhausen is om meerdere dingen erg populair onder de toeristen. De populairste attractie is toch wel een bezoek aan de waterval van Rheinfall. Mensen van over de hele wereld komen speciaal naar deze waterval in het Zwarte Woud toe om hem te bewonderen. Het is dan ook niet zomaar een waterval, maar Rheinfall is de grootste waterval van Europa!

Andere bezienswaardigheden in Schaffhausen

Naast de prachtige watervallen zijn er nog meer voorzieningen. Het centrum van Schaffhausen bestaat uit vele prachtige gebouwen en fonteinen. Deze gebouwen en gevels zijn erg oud en zien er dan ook zeer mooi uit. Verder zijn er nog meer kastelen en burchten te vinden die niet gerenoveerd zijn en dus nog helemaal precies hetzelfde zijn als vroeger. Een andere bezienswaardigheid die bij elke bezoeker op het lijstje zou moeten staan, is een bezoek aan de mooie uitkijktorens. Vanaf deze torens is er een erg goed panoramisch uitzicht over het prachtige bos. De Feldberg en de Kandel zijn twee prachtige bergen waarbij er met helder weer sneeuw te zien is. In de buurt van deze bergen zijn er uitkijktorens beschikbaar, waarbij de sneeuw extra goed bewonderd kan worden.

Dingen om te doen in Schaffhausen

Naast het feit dat er veel dingen zijn om te doen in Schaffhausen, is er ook veel om te bewonderen. Er is bijvoorbeeld een groot pretpark gelegen. Dit Europapark wordt ook wel de Efteling van Zuid-Duitsland genoemd. Het park bevat veel achtbanen, maar ook attracties voor mensen die liever niet zo houden van achtbanen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waterattracties. Verder zijn er in het Zwarte Woud veel restaurants te vinden. Deze restaurants hebben altijd heerlijke gerechten en vaak worden deze gerechten allemaal geserveerd met echte, verse streekproducten.

Winkelen in Schaffhausen

Een ander iets wat altijd leuk is om te doen, zijn de omliggende steden bezoeken. In de steden zelf zijn er veel winkels te vinden. Sommigen van deze winkels lijken wat op de winkels in Nederland, zoals de gewone supermarkten. Verder zijn er wel veel winkels te vinden die vrij uniek zijn, doordat ze binnenin erg ouderwets en antiek zijn. Ook zijn er veel winkels te vinden die handgemaakte producten verkopen.

Wijn proeven in Baden

Baden is een leuke stad om naartoe te gaan. Het heeft onder andere een mooi centrum. In Baden wordt er vanaf begin maart tot en met eind augustus een wijnproeverij georganiseerd. Elke dag is er wel één te vinden waar iedereen voor een laag bedrag kan genieten van alle soorten wijnen uit de streek.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud