Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Staufen

Staufan in Breisgau is een plaats in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg. Het dorpje is klein en dit heeft als voordeel dat het overzichtelijk is. Het dorp kent een aantal fraaie gebouwen en vakwerkhuizen en heeft een gezellig marktplein.

Hotelaanbod in Stauffen

Het is natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een goed hotel, zodat er een goede nachtrust is. Er zijn een paar goede hotels in Stauffen, dewelke zijn:

  • Hotel Faustube im Lowen ligt op ongeveer 200 meter van het centrum van Stauffen vandaan en is dus perfect gelegen om vanuit dit hotel diverse uitstapjes te maken. Het hotel heeft drie sterren en krijgt zeer goede beoordelingen door veel reizigers. Het gemiddelde beoordelingscijfer is een 8,9/10, wat uiteraard niet slecht is.
  • Driesterrenhotel Goethe is ook een goed hotel en restaurant, waarbij er voor een niet al te duur bedrag een heerlijk ontbijtje inbegrepen is. Dit hotel is een goede concurrent van Faustube im Lowen en komt qua voorzieningen en prijs erg in de buurt.
  • Camping Belchenblick in het Zwarte Woud is een perfecte camping om een eigen tent en/of caravan mee te nemen. Deze camping heeft veel plaats en verscheidene voorzieningen om helemaal te genieten van een leuke vakantie.

Bezienswaardigheden in Stauffen

Steinwasenpark Oberried is een mooi rodelpark. In dit park zijn er maar liefst 8 rodelbanen te vinden die door het bos heen gaan. Oberried ligt slechts op 13 kilometer afstand van de omgeving van het hotel. Wanneer de volwassenen zelf niet zo houden van het rodelen, dan kunnen de kinderen rodelen en de volwassen genieten van een gezellige picknick. Er zijn namelijk veel picknicktafels neergezet in de omgeving en vanaf hier is er een prachtig uitzicht over het bos en over de heuvels.

Om nog hogerop te komen en te genieten van een fijne en comfortabele kabelbaantocht is de Belchenbahn zeker weten een aanrader. Deze kabelbaan duurt even en ondertussen is er het prachtige groene landschap om te bewonderen. Bovenaan is er de mogelijkheid om te kiezen uit diverse wandeltochten. Ook zijn er boven diverse plekken beschikbaar om koffie te drinken en waar ook het eten van een lekker, groot stuk taart altijd een goede mogelijkheid is. Ook het eten van een pannenkoek met een lekkere koffie op zo'n hoogte is natuurlijk een moment om nooit meer te vergeten!

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud