Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Simonswald

Simonswald is een prachtig dorp wat midden ligt in het bos van het Zwarte Woud. Veel reizigers kiezen dan ook voor dit dorp, omdat het voldoende goede rust heeft. Het is er niet al te toeristisch, maar er zijn wel veel goede voorzieningen en bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er ook veel campings en hotels beschikbaar, dus is er altijd voldoende keuze voor een goede overnachting.

Bezienswaardigheden in Simonswald

De echte wandelaar houdt meestal van een mooie natuur, een mooi bos en natuurlijk van wat water. In het Zwarte Woud zijn er veel verschillende watervallen te vinden. Ook in de buurt van het dorp zijn er verschillende watervallen te vinden. De Triberger Wasserfalle is een niet zo groot, maar wel erg mooie watervalletje. Het is mogelijk om deze waterval van beneden te bewonderen, maar leuker is het natuurlijk om deze vanaf een hogere afstand te bekijken. Er loopt aan de zijkant van de waterval een wandelpad, waarmee de waterval gemakkelijk van bovenaf bewonderd kan worden. De wandeling zelf duurt maar een minuut of 10 en is volgens veel mensen zeker de moeite waard.

Wat te doen in Simonswald?

Het dorp Simonswald zelf heeft erg prachtige souvenirs te vinden en vele mooie koekoeksklokken. Ook zijn er meerdere slagers en kaasboeren die kaas uit de regio verkopen. Deze kazen zijn helemaal anders dan in Nederland en kunnen dan ook een andere smaak hebben. Wel worden er het hele jaar door diverse kaas- en wijnproeverijen gehouden. Op deze proeverijen zijn dan ook alle kaassoorten te proeven.

Ook aan de wellness mensen is goed gedacht. Er is namelijk een Freiburger Thaimassage Herdern mogelijk, wat een heerlijke massage is en waarbij het hele lichaam tot ontspanning komt. Deze Thai massage krijgt erg goede beoordelingen en iedereen geeft telkens aan echt helemaal te kunnen ontspannen bij deze massage.

Een museumbezoek is natuurlijk ook altijd een leuk tijdverdrijf. Het Deutsches Uhrenmuseum is een vrij oud museum wat ligt in Furtwangen, slechts 12 kilometer verder dan Simonswald. Het museum heeft vele oude klokken die niet allemaal meer actief zijn. De klokken zelf hebben een prachtig uurwerk en de manier waarop ze zijn gemaakt, is zeker weten bijzonder.

Voor de sportieve vakantiegangers

Er is direct bij het dorp een prachtig park gelegen, namelijk: Park mit allen Sinnen heet dit park. Een tripje naar verderop om even te kunnen genieten in een park is dus niet nodig!

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud