Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Bernau

Bernau is een uitgestrekt dorp gelegen in het Zwarte Woud. Deze plaats is populair onder vakantiegangers, omdat er erg veel activiteiten te ondernemen zijn. Er zijn veel dingen te doen en veel dingen om te zien. Ook zijn er veel restaurants in de nabije omgeving met verschillende soorten keukens en verschillende soorten gerechten. Het dorp Bernau ligt midden in het bos en is dan ook perfect om vanaf daar diverse wandel- en fietstochten te ondernemen.

Wandelen en fietsen in Bernau

In de omgeving van het Zwarte Woud zijn er erg veel wandel- en fietspaden te vinden. Belangrijk is het om altijd goed de paden te volgen en niet van deze paden af te gaan. Verdwalen in een prachtig groot bos ligt namelijk altijd snel op de loer. Op de mooie fietspaden is het vooral aan te raden om een mountainbike te huren, omdat de paden soms een beetje offroad zijn.

Activiteiten naast wandelen en fietsen

Naast wandelen en fietsen zijn er nog veel andere sportieve activiteiten mogelijk die in de nabije omgeving te ondernemen zijn. Een bezoek aan het zwembad is iets wat natuurlijk niet kan ontbreken, maar ook voor sauna en wellness liefhebbers zijn er meer dan genoeg mogelijkheden te vinden in deze Duitse regio.

Rodelen en rodelbanen

Voor de echte liefhebbers van rodelen is er namelijk goed nieuws. Er is een ontzettend lange rodelbaan in de omgeving van het dorp. Er zijn verschillende rodelbanen die van vrij hoog naar beneden lopen. Verder is de ligging van een bepaalde rodelbaan gelegen in een park en zijn er rondom deze rodelbaan een paar mooie wandelpaden gemaakt met een prachtig uitzicht.

Bezienswaardigheden

Een kerk bezoeken kan natuurlijk ook niet ontbreken aan de vakantie. Dom St. Blasius is een prachtige dom kathedraal wat ontzettend spectaculair is om te bewonderen. De dom is vrij oud van binnen, maar alle attributen zijn er nog steeds te zien en alles staat er al voor honderden jaren precies hetzelfde!

Ook een museum bezoeken is altijd leuk om te doen. Het Freilichtmuseum Klausenhof is een oude boerderij uit 1424. Bij deze boerderij wordt er weergegeven hoe er vroeger geleefd werd en tegelijk ook werkte. De boerderij is ontzettend groot en er zijn dan ook vele soorten kamers om te zien. Verder is het er ook erg kindvriendelijk. Tot slot is er nog een Nederlandse tekst aanwezig, waardoor iedereen het museum nog beter kan begrijpen en nog meer interessante informatie komt te weten.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud