Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Glottertal

Glottertal is een lieflijk plaatsje in het Duitse Zwarte Woud. Met zo'n 3.000 inwoners is het geen grote plaats, ondanks dat de gemeente in 1970 is gevormd door de samenvoeging van vier gebieden, namelijk: Oberglottertal, Unterglottertal, Föhrental, Ohrensbach. Het is dan ook een tamelijk langgerekt dal dorp.

Uitzicht op bloemen, koeien en druiven

De plaats bevindt zich op 12 kilometer ten noordoosten van de stad Freiburg. Het is een heuvelachtig landschap met hoogteverschillen van wel 300 tot 1.240 meter boven zeespiegel. Met name voor wandelaars is deze omgeving een waar paradijs. Het landschap bestaat uit bergtoppen van het Zwarte Woud, de donkere dennenbossen die zo typerend zijn voor de regio, wijngaarden en uitgestrekte weides vol bloemen.

Wandeltochten in iedere windrichting

Ondanks de hoogteverschillen in het gebied rondom de stad, zijn veel uitgestippelde wandelroutes er relatief vlak. Er zijn dusdanig veel routes om uit te kiezen, zodat er voor iedere wandelaar een prachtige tocht te plannen valt. Een korte tocht kan al tot een geweldig uitzichtpunt leiden, maar ook tochten van een hele dag zijn een aanrader. Vanwege de veelzijdigheid verveelt dit landschap allesbehalve snel. Het is er gedurende het hele jaar mogelijk om te genieten van de schitterende omgeving. Elk seizoen kent hier zijn eigen charme. Gevorderde wandelaars zullen een tocht op de Kandelberg waarderen. De klim kan ideaal starten vanuit Denzlingen. Vanaf daar is het 10 km tot de top. Voor kinderen is er een korte wandeling nabij de afslag van Denzlingen. Deze tocht voert de wandelaars langs een sprookjesachtig wit huisje, een waterbron en wijnbergen.

Activiteiten in de omgeving

Naast wandelen zijn er nog meer activiteiten te ondernemen in Glottertal. Zo is er een zwembad met daarnaast een speeltuin: geweldig voor kinderen. De midgetgolfbaan in het dorp is tevens een echte aanrader. Niet te missen is de Carlsbau kliniek, althans een bezichtiging van het pand aan de buitenkant. Deze kliniek vormde het toneel voor filmopnames van de bekende Duitse tv serie “Schwarzwaldklinik”.

Genieten van de horeca van Glottertal

In het dorp zijn meerdere charmante pensions te vinden. Overnachten in Glottertal is dan ook een plezier op zich. Er zijn relatief veel restaurantjes te vinden, die bovendien dagelijks open zijn. Zo kunnen tijdens wandelingen aangename tussenstops worden gemaakt voor een fris drankje, een kop koffie, of een koel biertje. 's Avonds is het er genieten van een heerlijke diner in één van de gezellige gelegenheden.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud