Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Calw

Calw is een vrij bekende plaats in het Zwarte Woud. Deze stad telt maar liefst 23 duizend inwoners. De stad ligt in de Duitse deelstaat Braden-Wurttemberg. Het dorp is zeer populair omdat er erg veel bezienswaardigheden en activiteiten te zijn. Daarnaast heeft het dorp een mooie omgeving en ligt het dichtbij het bos waar er ook veel activiteiten mogelijk zijn. 

Bezienswaardigheden in Calw

Eén van de mooie bezienswaardigheden in de buurt van Calw is de Nagold brug met een nagoldkapel. Dit is een prachtige brug uit de 14de eeuw. Deze brug is erg bijzonder. Vakantiegangers gaan er dan ook vaak naartoe om de brug te bewonderen. Verder is er in het dorpje Hirsau, wat 3 kilometer verderop ligt van Calw, een prachtig dal. In dit dal zijn diverse bezienswaardigheden te zien, zoals een zeer oud klooster. Ook is er een ruïne te vinden (genaamd St.Peter und Paul).

Ook voor de liefhebber van museums zijn er veel mogelijkheden. Het Hermann Hesse Museum heeft één van de grootste exposities ter wereld, namelijk diverse voorwerpen en materialen uit het leven en het werk van de beroemde schrijver. Ook is er een tentoonstelling over de kunsten van Hesse.

Verder is er nog een oude toren van een oud bedrijf. Deze toren werd vroeger gebruikt als gevangenis en is nu te bezoeken. In de zomer zijn er diverse mogelijkheden om met touw deze toren te beklimmen in een groep.

Tot slot zijn er voor de wat kleineren onder ons ook meer dan genoeg bezienswaardigheden, denk maar aan het speelgoedmuseum en een boerderij. Op deze grote boerderij zijn er vele soorten dieren te bewonderen die aan te raken zijn. 

Evenementen in Calw

Veel mensen gaan gewoon naar deze mooie plek toe om te genieten van hun vakantie. Uiteraard is dit een slimme keuze. Echter zijn er ook evenementen te vinden in juli en augustus. Deze evenementen bestaan uit een openluchttheater, een stadsfeest en een literatuurfestival. Ze zijn allemaal zeker leuk om eens te bekijken.

Winkelen in Calw

Het centrum van de stad Calw bevat een mooie binnenstad. Er zijn vele oude klokken en oude muren te bezichtigen. Mode Schaber, Muller, Sport und Mode en Vodafone zijn er bekend om te winkelen. Er zijn veel kledingwinkels, maar ook restaurants te vinden. Ook zijn er supermarkten te vinden in de omgeving van de winkelcentrums. Deze supermarkten zijn vrij groot en hebben een breed assortiment voor vrij redelijke prijzen.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud