Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Lörrach

Lörrach is een bekende plaats in het Zwarte Woud in Duitsland. De stad telt bijna 50.000 inwoners en is erg populair, omdat ze minder dan 5 kilometer van het drielandenpunt met Duitsland, Frankrijk en Zwitserland gelegen is. Daarnaast grenst Lörrach direct aan Zwitserland en is het ook daardoor erg populair. De binnenstad van het dorp zelf is vrij groot en kent dan ook veel pleinen. Op deze pleinen zijn veel bars en restaurants gelegen, waar er goede mogelijkheden zijn om lekker te eten of wat te drinken. Ook zijn er op deze open pleinen veel winkels gelokaliseerd en diverse monumenten en kunstwerken om te bewonderen.

Bezienswaardigheden in Lörrach

Museum Tinguely is een erg leuk museum om te bezoeken in de directe omgeving van Lörrach. Het museum geeft een goed beeld van hetgeen de genie Tinguely allemaal heeft gedaan en uitgevonden. Daarnaast zijn er verschillende rondleidingen mogelijk. Ook zijn er voor kleine kinderen vaak leuke activiteiten te doen, zoals schminken en worden er diverse spellen georganiseerd. Ook schijnen de medewerkers ontzettend vriendelijk te zijn en wordt iedereen zeer goed geholpen als dit nodig is.

Voor de liefhebbers van kerken, klooster en kathedralen is er ook goed nieuws. Er is namelijk een prachtig kathedraal wat te bewonderen valt. De munster kathedraal is namelijk prachtig. Deze kathedraal is recentelijk nog gerenoveerd. Onder andere dankzij deze vernieuwing is er een prachtig uitzicht om te bewonderen aan de achterkant van de kathedraal. Vanaf deze achterkant is de natuur en de omgeving erg mooi om te zien.

Marktplaats in Lörrach

Vervolgens is het Vitra Design Museum een museum dat ontzettend modern is. Als het gaat om moderne kunsten en design technieken die op de dag van vandaag veel gebruikt worden, dan is dit museum zeker weten interessant. Alles is namelijk precies gemaakt zoals het nu is. In het museum is er een goede uitleg over de ontwikkeling van technieken door de jaren heen. 

Eten in Lörrach

Op het gebied van eten in Duitsland is de stad Lörrach altijd wel een goede keuze om naartoe te gaan. In het dorpje is een zeer goed restaurant, Jasmin, te vinden. Veel streekgerechten en ingrediënten uit de directe omgeving zijn in dit restaurant te vinden. Ook het restaurant Gangnes, een Indisch restaurant, is een goede aanrader wanneer het gaat om de Indonesische keuken. De prijzen bij deze twee restaurants vallen erg goed mee en de kwaliteit is er tevens zeer goed.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud