Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Schluchsee

Schluchsee is een niet al te groot plaatsje in het Zwarte Woud van Duitsland. Schluchsee ligt in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg. De plaats ligt bij een groot meer. Verder telt het dorpje ongeveer 2500 inwoners. Wel komen er veel Duitsers speciaal naar het meer toe, waarbij er een groot zwempark gelegen is met veel glijbanen. Liefhebbers van water en glijbanen weten waar ze de hele vakantie moeten zijn!

Bezienswaardigheden in het dorp Schluchsee

In het dorp zelf is er een prachtige achtbaan, namelijk de Hasenhorn Coaster. Deze achtbaan is een combinatie van een moderne achtbaan, zoals bij Walibi, en een rodelbaan. De wachttijden zijn er ontzettend kort. Dit komt doordat er veel mensen tegelijk in kunnen en het er meestal niet al te druk is. De achtbaan loopt van boven op een heuvel naar beneden en maakt hierbij verschillende scherpe bochten, maar ook zijn er veel rechte stukken.

Husli is een klein museum, maar heeft een echte mooie charme. Het museum is een klein Heimatmuseum in het Zwarte Woud. Het museum, wat gratis te bezoeken is, heeft een prachtig park dat zo’n 100 meter achter het museum doorloopt. Dit wandelpad gaat langs een mooie route met oude, kapotte bomen. Deze oude bomen zijn door de eigenaar van het museum helemaal bewerkt en staan er dan ook prachtig op. Meer informatie over het wandelpad en het museum zelf is gratis te verkrijgen in het museum.

Dom St. Blasius is een prachtige witte Dom om te bezoeken. In de Dom zelf zijn er verschillende rondleidingen te volgen die door de hele Dom heen gaan. Op een zonnige dag is het zeker een aanrader. Er zijn namelijk geen ramen en dan wordt al het glas in loodwerk door de zon vanaf buiten op een prachtige manier verlicht. Dit geeft een erg mooi beeld. Aan de inwendige mens is ook gedacht, want er is namelijk een restaurant binnen en een ijssalon waar iedereen heerlijk ijs kan halen.

Activiteiten in Schluchsee

Bij de Hassenhorn Coaster zijn er diverse paden voor mountainbikers om downhill te gaan. In het dorp zelf zijn er diverse centra voor mountainbike- en fietsverhuur waar iedereen die dit wenst een mountainbike kan huren indien deze niet van huis is meegenomen. De paden zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en elke kleur staat voor een bepaalde moeilijkheidsgraad. Groen en blauw zijn de gemakkelijkste routes, maar rood en zwart de moeilijkste.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud