Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Hinterzarten-Breitnau

Hinterzarten-Breitnau is in de eerste plaats een toeristische trekpleister voor wandelaars en natuurliefhebbers die daarnaast houden van folklore, lekker eten, wijnfeesten, geschiedenis en kuuroorden.

Hinterzarten-Breitnau: een paradijs voor natuurmensen

Tijdens het winterseizoen is het Zwarte Woud één groot sneeuwparadijs, waar de wintersport zegeviert en jong en oud zich op het witte tapijt vermaken! Langlaufen, alpineskiën, rodelen of snowboarden: er is nauwelijks geen wintersport waarvan niet te genieten valt in Hinterzarten-Breitnau. Deze streek, gelegen in het Zwarte Woud, is er echter niet alleen voor wintersporters!

Het berglandschap karakteriseert dichte bossen, open weiden, heldere bergmeren en mysterieuze moerassen. Dit sprookjeslandschap lonkt naar nieuwsgierige wandelaars! Wandelen heeft in deze streek een lange traditie. Al meer dan 140 jaar behoudt het Zwarte Woud een netwerk van paden, om de schoonheid van de natuur bloot te leggen voor de lokale bevolking en de toeristen.

Tour suggesties

Het hart van de sportieve fietser (vooral van de mountainbiker) gaat hier sneller kloppen. Prachtige wegen laten de renners de schoonheid van het majestueuze Zwarte Woud zien. Meer dan 3500 km bewegwijzerde mountainbike trajecten zijn er keurig uitgewerkt. Fietsers rijden er rond op de prachtige, kronkelende bergwegen. Ook worden er schitterende motortochten gemaakt. Hinterzarten-Breitnau is dan ook de uitvalsbasis voor een weekje weg met de motorfiets, alleen of in groep! Voor wie de streek ontdekt op twee wielen, kan op extra voorzieningen rekenen, zoals: begeleide tochten op afspraak, hulp bij kleine herstellingen, bandenservice, benzine, fiets- en motoronderdelen.

Ontspanning en vermaak in Hinterzarten-Breitnau

Beleef veel voor weinig geld en ga op een ontdekkingstocht naar keuze dat geldig is voor drie dagen met de “SchwarzwaldCard”. Deze kaart geeft toegang of kortingen op attracties en bezienswaardigheden naar eigen keuze. Het waterpark in Titisee , varen op de Titisee en Schluchsee, ponyrijden, golf, enzovoort, zijn enkele ontdekkingsmogelijkheden die de streek de moeite waard maken. Gratis reizen met bus en de trein is in deze wildcard inbegrepen.

Thermale baden in de regio van Hinterzarten-Breitnau

Het aanbod van spa en wellness aanbiedingen is ruim in deze streek. Relaxen en ontspannen kan in één van de thermische baden. De hoge concentratie koolstofdioxide geeft een stimulerend effect op het hele organisme en zorgt voor een rustgevende ontspanning voor het hele lichaam. Royale sauna paradijzen met klassieke sauna's, een biosauna, een stoombad, een Finse Kelo sauna, een kruidensauna en nog andere sauna’s bieden aan elke gast de uitstekende, individuele wellness-ervaring. Naast de unieke wellnesscentra beschikken ook vele hotels over hun eigen sauna.

De omgeving van Hinterzarten-Breitnau is prachtig voor een ontspannen vakantie met veel natuur, plezier of sport, een tijd om te herbronnen in de gezonde buitenlucht!

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud