Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Rastatt

Rastatt is een plaats in het Zwarte Woud in Duitsland. De stad ligt in de deelstaat Baden-Wurtemberg, ook wel deelstaat Baden genoemd. De stad telt rond de 50.000 inwoners. Het gebied ligt dicht bij Frankrijk.

Rastatt bestaat uit een paar delen, namelijk: Forch, Kernstadt, Niederbuhl, Ottersdorf, Pittersdorf, Rauental en Wintersdorf. Omdat de stad zoveel inwoners heeft, zijn er dan ook veel leuke voorzieningen te vinden. Ook zijn er veel activiteiten te doen, zoals verschillende wijn- en kaasproeverijen. Tevens zijn er veel markten om gezellig te shoppen en zijn er veel heerlijke restaurants te vinden.

Bezienswaardigheden in Rastatt

Een grote bezienswaardigheid die er is, is de kerstmarkt. In de kerstperiode is deze kerstmarkt dan ook één van de grootste van heel Duitsland. Heel wat mensen komen van ver weg speciaal naar deze kerstmarkt. Deze is namelijk erg groot en er zijn zeer veel standjes en tentjes te vinden op deze kerstmarkt. In de directe omgeving van Rastatt zijn er verder niet zo veel bezienswaardigheden te zien, maar wel zijn erg veel activiteiten om te ondernemen.

Dingen om te doen in Rastatt

Eén van de dingen die onder alle toeristen erg populair is, is het Theater Baden-Baden. Bij dit Theater zijn er veel voorstellingen te zien. Gelukkig zijn niet alle voorstellingen in het Duits, want voor Nederlanders, of andere buitenlandse toeristen, zou het anders moeilijk kunnen zijn om alles te volgen. Er zijn diverse voorstellingen die alleen gebruik maken van speciale effecten en het theaterspel zelf. Het is dus voor iedereen mogelijk om de voorstellingen te kunnen volgen.

Verder zijn er ook meerdere golfclubs gelegen. Op deze golfclubs zijn er verschillende mogelijkheden om cursussen te volgen. Dit is handig wanneer het golfen iets nieuws is. Daarnaast zijn er voor de ervaren golfers ook veel mogelijkheden. Er zijn namelijk veel verschillende velden en ook zijn de holes vrij moeilijk gemaakt. Het is er leuk om golf te oefenen en natuurlijk ook om een wedstrijdje te doen.

Verder zijn er in de directe omgeving van het dorp vele wandelpaden uitgezet. Bij deze wandelpaden staat altijd duidelijk aangegeven hoe lang ze duren en hoeveel kilometer ze zijn. Op deze manier is het een stuk handiger om een inschatting te maken van de tijd dat er nodig is om de wandeling te maken. Verder kunnen mountainbikers er ook goed terecht. Er zijn namelijk veel downhill paden waarmee er veel snelheid gemaakt kan worden. Ook kan de natuur op een mooie manier verkend worden tijdens het mountainbiken. Voor de liefhebbers zijn er veel restaurants gelegen langs deze routes.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud