Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Badische Weinstrasse

Een echte wijnkenner weet natuurlijk wel waar een wijnliefhebber moet zijn: in Badische Weinstrasse natuurlijk. Deze prachtige streek is gelegen in het Zwarte Woud van Duitsland en heeft ontzettend veel mogelijkheden om lekkere Duitse wijnen te proeven. De Wijnstreek Baden-Baden, zoals de streek ook wel wordt genoemd, is niet zo erg groot. Echter zijn er wel veel wijnen te proberen en te proeven in dit gebied.

Vaak zijn er diverse wijntoeren te vinden vanuit de grote steden, waarmee er diverse steden op één dag bezocht worden. Ook hebben de toeristische dorpen een informatiepunt, waarvandaan er diverse routes worden georganiseerd. Deze gaan vaak langs lokale wijnmakers, waarbij er veel te proberen valt. Het is leuk om zo'n tocht met een grote groep te doen, zodat iedereen kan genieten.

De wijnroute

Zelf een mooie wijnroute maken is meer dan goed mogelijk. Het Zwarte Woud heeft namelijk goede paden om met de auto te rijden en om langs alle wijnpaden te komen. De Badische Weinstrasse is een weg die erg op en neer gaat. Dit pad is in totaal maar liefst 160 kilometer lang! Ook zijn er mogelijkheden om dit pad al wandelend te voltooien. Deze wijnroute gaat langs diverse kleine wijnboeren die zelf hun wijn maken.

Met de trein

Wanneer een route met de auto toch niet helemaal het ding is, kan ook een rit met de stoomtrein een goede keuze zijn. In de streek van Kaiserstuhl is er namelijk een mooie, ouderwetse stoomtrein die genomen kan worden. Deze trein maakt een mooie, afwisselende route die door de wijnstreek Baden-Baden loopt. Onderweg zijn er diverse plekken waar er wijn te proeven valt.

Voor de wijnliefhebbers

Voor de wijnliefhebbers zijn er in het centrum van diverse steden vele oude en kleine winkeltjes beschikbaar, waar er uiteraard heerlijke wijnen verkocht worden. In deze winkels kan er wijn aangekocht worden die zelf is gemaakt door de wijnmakers uit de omgeving. Voor de echte wijnliefhebbers, die niet zonder veel wijn kunnen, is er nog iets belangrijks om te melden. Tussen maart en oktober is er namelijk in het hele gebied een wijnfeest te vinden. Op zowat elke plek is er op dat ogenblik een wijnfeest actief. Vaak hebben deze zeer lage kosten en kan iedereen voor dit lage bedrag genieten van een paar heerlijke wijnen. Ook worden deze wijnproeverijen vaak gecombineerd met diverse specialiteiten om te eten, bijvoorbeeld lokale worsten en wat heerlijke gerechten uit de omgeving. Ook een barbecue wordt vaak gecombineerd met een wijnproeverij.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud