Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Eten en drinken in het Zwarte Woud

In het Zwarte Woud zijn er erg veel mogelijkheden met betrekking tot het consumeren van eten en drinken. Er zijn veel winkels te vinden en ook zijn er veel restaurants gelokaliseerd. Belangrijk is het om te weten wat de klassieke gerechten zijn van het Zwarte Woud. Dit is voornamelijk 1 gerecht, namelijk: de schwarzwälder kirschtorte. Het is een toetje bestaand uit ontzettend veel slagroom, wat kersen en nog wat alcohol. Dit gerecht wordt ook wel gezien als het bekendste en meest typische gerecht van de omgeving. Bij zowat alle restaurants is dit taartje wel te vinden als nagerecht. Ook zijn er hierbij veel mogelijkheden met bijvoorbeeld biscuit of chocolade dat toegevoegd wordt.

Restaurants in het Zwarte Woud

Er zijn honderden restaurants te vinden in de omgeving van het Zwarte Woud. Iedereen die lekker wilt eten en houdt van een goede kwaliteit, is in het woud zeker op de geschikte plek. Er zijn namelijk een paar goede Michelin sterrenrestaurants te vinden die heerlijke gerechten serveren, helemaal zoals ze geserveerd moeten worden. Restaurant Traub van Harald Wohlfard is een restaurant waar mensen vanuit de hele wereld naartoe komen. Dit 3 sterren restaurant is één van de beste restaurants, omdat de kwaliteit van het eten erg hoog is en de presentatie prachtig. Wel is het belangrijk om hierbij een flinke portemonnee mee te nemen, want het kan aardig oplopen in de kosten. 

Nog meer eten en drinken

In zowat elk lokaal dorp is er een toeristen informatiepunt te vinden. Vanaf dit punt worden er veel routes georganiseerd door het hele woud. Zo zijn er diverse routes die langs heerlijke kaasboerderijen of ambachtelijke boerderijen gaan, waar er veel te proeven valt. Ook worden er diverse tochten georganiseerd waarbij er aan het einde van de tocht gestopt wordt bij een goed restaurant waar iedereen kan genieten van het heerlijke eten. 

Het soort eten

Het is altijd handig om naar een bepaalde regio te gaan met een bepaalde verwachting over het eten. Zo zijn er over het eten en drinken in het Zwarte Woud een paar belangrijke dingen om te weten. Als eerste is het zo dat de Duitsers erg graag verse lokale producten gebruiken. Wanneer de keuze gaat naar een forel of een vis, dan is deze waarschijnlijk vers in de buurt gevangen. Naast het taartje waar al eerder over verteld is, is er nog een ander gerecht wat een klassieker is, namelijk de Bragele mit Bibbbelskas. Dit zijn gebakken aardappels met een speciale kaas.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud