Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Actief - wandelen en fietsen in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is net een prentenboek met zijn oude kastelen, schilderachtige vakwerkhuizen, oude houten boerderijen en met bloemen bezaaide bergweiden. Dit gebied is een droom voor elke wandelaar en fietser. Er zijn dan ook heel wat wandel- en fietsroutes van verschillende lengtes aangelegd en het enorme gebied is bestreken met lange en korte fietsroutes. Het is dus zeker en vast een optimaal vakantiegebied om lekker actief bezig te zijn. 

Wandelaars kunnen genieten van de buitenlucht, terwijl het voor de sportieve mountainbikers een unieke ervaring is om over de bergen te fietsen, moeilijke terreinen te verkennen en uitdagende afdalingen te maken. Ook kan dit adembenemende bosgebied met een racefiets verkend worden. Bij een bezoek aan het Zwarte Woud, mogen ook de hoger gelegen panorama plekken niet vergeten worden, bijvoorbeeld via Nordic Walking. Dit wordt namelijk steeds populairder bij jong en oud.

Over berg en dal: te voet of per fiets

Het Zwarte Woud heeft korte en lange routes. Sommigen eindigen zelfs voor wielrenners bij de Elzas. Er zijn talloze bruggen om over te steken. Oevers verkennen die de Rijn tussen Basel en Karlsruhe verbinden behoort zeker tot de mogelijkheden. Het Boven Rijn fietspad is een pad van bijna achthonderd kilometer lang en overal langs de oevers van de Rijn zijn ook cross verbindingen. Om te wandelen en te fietsen is het Schwarzwald een uitstekend gebied. Er zijn duizend en één dingen om te ontdekken via de vele, prachtig aangelegde wandelpaden en fietsroutes aan beide kanten van de Rijn. Het Schwarzwald is een mystieke strook van betoverende bossen met een weerklank van koekoeksklokken en heerlijke chocolade. 

Er zijn drie belangrijke langeafstand wandelroutes, namelijk: de Westweg, de Mittelweg en de Ostweg met prachtige panoramische uitzichten. De Westweg omvat meerdaagse wandeltochten, de Mittelweg laat een onvergetelijke indruk achter van diversiteit en de Ostweg loopt daadwerkelijk door de bossen van het noordelijke Zwarte Woud. Er is ook een pelgrimsroute met lange passages beschikbaar. Deze loopt door pittoreske stadjes. Het wandelen maakt zo meer plezier en het is er volop genieten van de natuur van het Schwarzwald. De Jakobusweg eindigt in Santiago de Compostela in Spanje. Die passage is maar liefst vijfentwintig honderd kilometer lang!

Wandelen en fietsen werd uitgevonden in het Schwarzwald

Dit prachtige gebied met uitgestrekte bossen, mysterieuze meren en valleien is een populaire bestemming voor vakantiegangers die actief bezig willen zijn door te wandelen of te fietsen. De natuurparken van het Schwarzwald zijn prachtig, net zoals dat ene speciale moment op de top van een berg. Door de unieke mix van cultuur en natuur wordt deze vakantie een onvergetelijke ervaring en door te fietsen in deze majestueuze streek worden de mooiste herinneringen vastgelegd. 

Het Schwarzwald is een bestemming voor romantici, oude landschappen, charmante dorpjes, comfortabele accommodaties, heerlijk lokale gerechten en uitstekende wijnen. Genieten van pieken, dalen, kloven en rotspartijen die allemaal bereikbaar zijn per fiets of te voet. Overal in dit gebied zijn cursussen beschikbaar voor de nieuwkomers, maar ook voor de professionele fietser of wandelaar. 

>> Dorpen en steden in Sauerland