Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Laat je kinderen los in het Zwarte Woud

Met kinderen op vakantie naar het Zwarte Woud saai? Absoluut niet. Met al die verschillende kastelen, kabelbanen, prachtige bossen en imposante watervallen is juist het Zwarte Woud een groot speelparadijs voor kinderen. Voor je het weet wandel je elke dag met ze naar het bos, omdat ze dammetjes in de beekjes willen bouwen of een geschikte boom hebben gevonden voor de ultieme boomhut. Soms hoef je niet veel te hebben om kinderen blij te maken en kan het in de buurt zijn van de natuur al heel erg helpen. Zorg bijvoorbeeld voor een schermloze vakantie zonder telefoons en tablets, zodat je samen optimaal van de prachtige natuur kunt genieten.

Kinderen in een beek aan het spelen

Op vakantie naar het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud leent zich dus als uitstekende vakantie bestemming om te ontdekken samen met kinderen. Hier voor hoef je gelukkig niet eens heel ver in de auto te zitten. Dat scheelt een hoop gezeur en maakt dat je relaxed op je vakantie bestemming aankomt. Dit kan natuurlijk op een camping zijn, maar ook in een kindvriendelijk hotel of een andere toffe plek met een mooi animatie programma.

Lekker wandelen en op avontuur met de kinderen

Het Zwarte Woud zit bovenal vol mooie natuur en dat moet ontdekt worden. Spring met je kinderen over de stenen van beekjes om de overkant te bereiken. Verstop je achter boomstammen om ze even later lekker te laten schrikken en voor je het weet stuit jullie wandeltocht zo maar op een kabelbaan en dan kan de dag van de kinderen uiteraard niet meer stuk. Wie wil er nu niet op een kabelbaan door het bos?

Een groot aanbod in pretparken

Als je in het Zwarte Woud op vakantie bent, zit je ook goed wat het amusement betreft. Leef je uit in een van de vele pretparken samen met je kinderen. Heerlijke achtbanen of elkaar lekker nat maken in een van de wilde waterbanen. Zo bestaat er bijvoorbeeld Ravensburger Spieleland. Een aanrader voor de spelletjesliefhebber, want vele spellen kom je in dit park tegen. Nog een toffe plek om de kinderen mee te verrassen is het Europapark. Een megagroot pretpark waar je ook je verblijfplaats van kunt maken om zo optimaal en meerdere dagen te genieten van al die attracties en toffe shows die er voorkomen.

Een stadje bezoeken

Uiteraard is er naast al dat amusement en de mooie natuur ook nog een leuk aanbod aan authentieke Duitse stadjes die zeker op je planning mogen staan. Hier kun je lekker een hapje eten, wellicht wat leuke souvenirtjes kopen en genieten van de mooie oude architectuur.

 

>> Dorpen en steden in Zwarte Woud