Zwarte Woud Duitsland

Welkom op Zwartewoudgids.nl
Het online magazine over het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Informatie


Hotel zoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Zwarte Woud boerderij

Zwarte Woud tips

Vakantieparken

Schwarzwald Hochstrasse

De Schwarzwald Hochstrasse is een indrukwekkende, brede weg die dwars door het Zwarte Woud loopt. Een andere bekende benaming voor deze route is ook wel B500. De slingerende route gaat door het natuurpark en loopt van Baden-Baden naar Freudenstadt, op hoogten van 800 meter tot een kilometer. De weg biedt bezoekers een betoverend uitzicht op onder meer het Rijndal en de Vogezen. Niet te vergeten is dat de prachtige natuur zeker uitnodigt om te wandelen, foto’s te maken en te genieten van de bezienswaardigheden langs deze route.

Het startpunt Baden-Baden

Baden-Baden is voor velen het ontspannen startpunt van de Schwarzwald Hochstrasse. Aan de voet van het noordelijke Zwarte Woud ligt Baden-Baden. Deze befaamde stad biedt onder andere uitstekende spa-faciliteiten, een casino, een Russische kerk, prachtige parken en de Caracalla thermen, één van de mooiste spa's in Europa. Dit stadje is vaak het noordelijk startpunt voor de 65 kilometer lange Schwarzwald Hochstrasse.

Natuurpark Ruhestein

Ongeveer halverwege de B500 ligt Seebach op zo’n 900 meter hoogte, waar ook het natuurparkcentrum te vinden is. In het bezoekerscentrum kunnen bezoekers hier meer informatie krijgen over de wisselende vegetatie, de dieren die in het Zwarte Woud leven en het natuurpark zelf. Vanaf hier kunnen ook mooie wandeltochten gemaakt worden. Er zijn uiteenlopende wandelpaden van verscheidene lengtes en gradaties. Ook is er een kleine skilift die bezoekers naar de top van de heuvel neemt, hetgeen een prachtig uitzicht biedt.

Slot Bühlerhöhe en adembenemende uitzichten

Langs deze route, de Schwarzwald Hochstrasse, ligt ook Bühlerhöhe, dat bereikbaar is via een steile en bochtige oplopende zijweg. Dit is een imposant kasteel dat één van de grote trekpleisters is van de Schwarzwald Hochstrasse. Op een heldere dag is vanaf het kasteel, dat op 850 meter hoogte ligt, de Rijnvallei en zelfs de Vogezen te overzien. In het “Schlossrestaurant” kan een hapje gegeten worden en het kasteel is tevens ook een luxueus hotel waar overnacht kan worden.

Freudenstadt mag zeker niet overgeslagen worden

Het eindpunt, of indien de route vanuit het zuiden start het beginpunt, Freudenstadt is zeker ook een bezoek waard. De gezellige straten, cafeetjes en winkels nodigen zeker uit tot slenteren, shoppen en genieten. Bovendien heeft deze stad ook nog eens het grootste marktplein van Duitsland. Een kleurrijk treintje, de zogenoemde Freudenstädter Kurbähnle, rijdt door het stadje langs de meeste bezienswaardigheden en tot aan het bos, waar naar boven geklommen kan worden naar het panoramisch uitzicht, Friedrich Sturm. Kortom, een gezellig plaatsje langs de route die zeker de moeite waard is.

>> Dorpen en steden in het Zwarte Woud